Επίσημο: Citroen DS4

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα θυμάσαι το High Rider Concept το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο. Το πρωτότυπο εκείνο, αποτελούσε προπομπό της έκδοσης παραγωγής του DS4, όπου η Γαλλική εταιρία σήμερα έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες και φωτογραφίες…

Το Citroen DS4, αποτελεί το δεύτερο μοντέλο της σειράς DS, (μετά το DS3), ανήκει στην μικρομεσαία κατηγορία και η σχεδίαση του θυμίζει έντονα coupe αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο διαθέτει 4 πόρτες με τις χειρολαβές των πίσω θηρών να είναι “κρυμμένες” στο πίσω παράθυρο. Το DS4 έχει μήκος 4.27μ, πλάτος 1.81μ και ύψος 1.53μ και μπορεί να μεταφέρει άνετα 5 επιβάτες με τον χώρο αποσκευών να ξεπερνά τα 370 λίτρα.

Στο εξωτερικό το αυτοκίνητο διαθέτει φώτα ημέρας DRL τεχνολογίας LED, ζάντες 19″, πανέμορφα πίσω φωτιστικά σώματα καθώς και χρωμιομένα διακοσμητικά στοιχεία. Το εσωτερικό του αυτοκίνητου σου δίνει την αίσθηση πολυτέλειας με την κεντρική κονσόλα να είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, ενώ η μεγάλη πανοραμική οροφή, ο εσωτερικός κρυφός φωτισμός, οι δερμάτινες επενδύσεις και τα χρωμιομένα διακοσμητικά είναι αυτά που μαγνητίζουν το βλέμμα όσων το αντικρίζουν για πρώτη φορά.

Από μηχανικής πλευράς το αυτοκίνητο αρχικά θα είναι διαθέσιμο με 5 κινητήρια σύνολα, 2 turbo πετρελαιοκινητήρες HDi-110 ίππων, HDi-160 ίππων και 3 βενζινοκινητήρες 1600cc, ατμοσφαιρικός VTi-120 ίππων, turbo THP-155 ίππων και turbo THP-200 ίππων. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο ή με τον αυτόματο Electronic Gearbox System (EGS) 6 σχέσεων.

Η έκδοση HDi με τα 120 άλογα διατίθεται σε μια ακόμη έκδοση e-HDi η οποία διαθέτει σύστημα Start/Stop, δεύτερο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο δυναμό και το αυτόματο κιβώτιο EGS το οποίο έχει ρυθμιστεί ώστε να κάνει τις αλλαγές έτσι ώστε να καταναλώνεται όσο γίνεται λιγότερο καύσιμο. Η έκδοση αυτή διαθέτει επίσης ηλεκτρονικά τα οποία μπορούν να τροφοδοτήσουν με ενέργεια το ραδιόφωνο, τον κλιματισμό και τις λειτουργίες που ελέγχονται από το πολυλειτουργικό τιμόνι ακόμη και αν ο κινητήρας είναι σβηστός εξοικονομώντας έτσι καύσιμο και μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 15%.

Το αυτοκίνητο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού στα τέλη του Σεπτέμβρη με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το νέο έτος. Φωτογραφίες και δελτίο τύπου στη συνέχεια.

[Πηγή: Citroen]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Citroen παρουσιάζει το νέο Berlingo, αποκλειστικά ηλεκτρικό

Δύο μήνες μετά την αποκάλυψη της τέταρτης γενιάς του C3, η Citroen παρουσιάζει τώρα την πλήρως ανανεωμένη έκδοση του Berlingo, η οποία στην Ευρώπη...

Ανακαλούνται 12.180 Citroen C3 και DS3 στην Ελλάδα λόγω των αερόσακων της Takata

12..182 Citroen C3 και DS3 παραγωγής ετών 2009 ως και 2017 ανακαλούνται στην Ελλάδα, εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata. Στα επηρεαζόμενα αυτοκίνητα, τα χημικά...
Autoblog.gr