Η tropical ΑΕΒΕ επενδύει συστηματικά στη τεχνολογία υδρογόνου και εξελίσσει παράλληλα και πωλεί ήδη ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ποιος θα το πίστευε ότι υπάρχει μια τέτοιου μεγέθους εταιρία στην ελληνική πραγματικότητα. Όταν κάποιοι λένε ότι είμαστε χρόνια πίσω, η εταιρία αυτή έρχεται να δώσει μια ηχηρή απάντηση…

Από πού να πρωτοξεκινήσει κανείς; Κατασκευάζει και πουλά 3 διαφορετικών ειδών ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ένα μικρό λεωφορείο, ένα αυτοκίνητο πόλης και ένα αυτοκίνητο προορισμένο για μεταφορά ανθρώπων σε γήπεδα γκόλφ, αεροδρόμια κλπ.) έχει εξελίξει ακόμη και υβριδικά σκουτεράκια.

Δεν σταματά όμως εδώ, ήδη έχει ολοκληρώσει την κατασκευή 2 οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με υδρογόνο και αυτό τον καιρό δουλεύει σε συνεργασία με την ΕΘΕΛ για τη μετατροπή λεωφορείου σε υδρογονοκίνητο.

Ο Bill Gates το 2008 μάλιστα, εγκαινίασε στην Ελλάδα  το κέντρο καινοτομίας της Microsoft. Στη συνέχεια σε εκδήλωση με θέμα “καινοτομία και επιχειρηματικότητα”  που οργανώθηκε απο τη microsoft και τον ΣΕΒ, η εταιρία tropical ΑΕΒΕ βραβεύτηκε μαζί με άλλες δύο εταιρίες του χώρου. Ακόμη τα οχήματα αυτά δεν ξέρω αν μπορούν να συγκριθούν στο τομέα της ασφάλειας με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Αλλά σίγουρα είναι μια καλή αρχή!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=H4OHaPtZKUs

[Πηγή: Tropical.gr]