Οι φήμες που ψιθύριζαν για μια νέα έκδοση Countryman WRC ώστε να επιστρέψει πιο δυνατή η MINI στο πρωτάθλημα επιβεβαιώνονται σιγά και σταθερά. Σε δοκιμές που έγιναν στο Warwickshire των West Midlands της Αγγλίας, το νέο Countryman WRC κατάφερε να περάσει με επιτυχία τη πρώτη φάση των δοκιμών. Φυσικά, όπως γίνεται με κάθε νέο μοντέλο, θα περάσει απο αρκετές φάσεις δοκιμών ώστε οι μηχανικοί να σιγουρευτούν οτι όλα τα υποσυστήματα συνεργάζονται άψογα!

Ο κινητήρας που τόσο ευχάριστα ακούς να ηχεί στα αυτιά σου στο video είναι ένας turbocharged 1.6L 4-κύλινδρος απο τη BMW Motorsports και φυσικά πληρεί τους Super2000 κανονισμούς της FIA ενώ ο οδηγός πίσω απο το τιμόνι του MINI είναι ο δύο φορές πρωταθλητής στο WRC, Marcus Gronholm, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά τη πρόταση της MINI για το 2011, την οποία αν δεχτεί θα αποτελέσει δυνατό κομμάτι μιας δυνατής ομάδας που θα απαρτίζεται ακόμη απο τους Meeke και Andersson.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους ανα το κόσμο λάτρεις του μικρού αυτοκινήτου, αλλά και τους θιασώτες του WRC αφού τα νέα αυτά δε μπορεί παρά να κάνουν το 2011 μια ενδιαφέρουσα χρονιά για το WRC.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3STajPxP7mc

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3T_fXEzlTdo

[Πηγή: MiniForum]