Μετά απο πολλές εικασίες και φήμες φαίνεται τελικά οτι η περίφημη οχιά θα συνεχίσει την παρουσία της στις λίστες της Dodge. Σε μία εκδήλωση όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της FIAT, Sergio Marchionne παρουσίαζε την γκάμα της Chrysler, της Jeep, της Dodge και της FIAT στους εμπόρους για την επόμενη χρονιά ξάφνιασε τους πάντες όταν στο τέλος αποκάλυψε την νέα Viper. Άτομα τα οποία ήταν στην εκδήλωση, χαρακτήρησαν το design της Viper ως επιθετικό με το αμάξωμα να είναι βαμμένο με 25 (όχι δε διάβασες λάθος… εικοσιπέντε έγραψα) στρώσεις “candy-apple” κόκκινο, ενώ λέγεται οτι η νέα Viper έφυγε σχεδιαστικα απο το στυλ του αγωνιστικού και κινείται πλέον σε πιο σπορ κλασικά μονοπάτια, με ότι και αν σημαίνει αυτό!

Οι έμποροι ενημερώθηκαν οτι η ομάδα που ασχολείται με την καινούρια Viper ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο, σχεδόν με την πρώτη ματιά. Φήμες λένε οτι η Viper θα κινείται με έναν θηριώδη V10 8.4 λίτρων, αφού κάποια πράγματα απλά δεν αλλάζουν, που θα διαθέτει την τεχνολογία MultiAir, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και ένα “entry-level” μοντέλο με V8 κινητήρα (ναι, entry level με V8, ούτε τώρα διάβασες λάθος). Φήμες επίσης αναφέρουν οτι η Dodge συνεργάζεται με την Ferrari για την ανάπτυξη της επερχόμενης Viper, οπότε ποιός ξέρει, ίσως η οχιά να στρίβει κιόλας!

H κορωνίδα της Dodge αναμένεται να παρουσιαστεί στο κοινό το 2012 και η παραγωγή του τωρινού μοντέλου σταματάει φέτος σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο CEO της Dodge, Ralph Gilles. Υπομονή λοιπόν για κάτι λιγότερο από δύο χρόνια ακόμα!

[Πηγή: autocar]