Teaser Photo: Νέο supercar από την Lamborghini στο Παρίσι No.2 – Δύο νέα μοντέλα τελικά στο Παρίσι [Ανανεωμένο]

Σχετικά άρθρα

Όπως είχε ανακοινώσει, η Lamborghini έδωσε στην δημοσιότητα νέα teaser φωτογραφία, την 2η από τις 6, από το νέο supercar που θα παρουσιάσει στο Παρίσι. Η φωτογραφία συνοδευόταν από ένα δελτίο τύπου, “manifesto” της εταιρίας, που δηλώνει την γραμμή που θα ακολουθήσει η Lamborghini στα μελλοντικά της αυτοκίνητα. Ας δούμε όμως με λεπτομέρειες τι αναφέρει στο manifesto της…

Update: Η Lamborghini έδωσε στην δημοσιότητα ακόμη μια teaser φωτογραφία, την 3η από τις 6, η οποία δείχνει το εσωτερικό του νέου supercar της.

.

Η φωτογραφία μπορεί με την πρώτη ματιά να μην σας δηλώνει κάτι, αλλά οι πιο παρατηρητικοί από εσάς θα προσέξατε ότι υπάρχουν 10 “κύκλοι” που ίσως δηλώνουν τον αριθμό των κυλίνδρων του κινητήρα που θα έχει το νέο supercar. V10 λοιπόν (;;;) σε ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο από ελαφριά, εξωτικά υλικά (αλουμίνιο και carbon) με βασικό στόχο της εταιρίας από την Sant’Agata ,να είναι η δημιουργία μελλοντικών supercars με μειωμένο βάρος ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση βενζίνης αλλά και να αυξηθούν οι επιδόσεις.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος και CEO της Lamborghini St. Winkelmann, στην δεκαετία του ’80 η Lamborghini είχε αυξήσει το βάρος των αυτοκινήτων της κατά 500 κιλά περίπου για λόγους ασφαλείας και άνεσης. Οι καιροί όμως άλλαξαν και αυτοί επιτάσσουν supercars στα οποία η τελική ταχύτητα δεν είναι ο βασικός παράγοντας, μιας και σχεδόν όλα, ξεπερνούν με άνεση τα 300 χλμ/ώρα, χωρίς όμως να είναι ο πρωταρχικός στόχος αφού αυτή επιτυγχάνεται όχι και τόσο συχνά από τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερους τους πελάτες της Lamborghini είναι η επιτάχυνση και η οδηγική απόλαυση. Γι’αυτό στόχος της Lamborghini είναι η μείωση του βάρους των αυτοκινήτων της ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί.

Από την άλλη, οι φήμες θέλουν την Lamborghini να παρουσιάζει τελικά 2 νέα μοντέλα στο Παρίσι. Εκτός της Jota, την αντικαταστάτη της Murcielago, οι τελευταίες αναφορές θέλουν τους Ιταλούς να παρουσιάζουν ένα ακόμη supercar το οποίο έχει κωδικό όνομα 83Χ. Ίσως πρόκειται για την έκδοση παραγωγής της Estoque concept, ίσως για τη νέα Gallardo ίσως για κάποια υβριδική πρόταση. Δύο εβδομάδες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης του Παρισιού, τότε θα μας λυθούν όλες οι απορίες.

[Πηγή: Lamborghini , 0-60.com]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...