Μπορεί το αυτοκίνητο να μην έκανε επίσημο ντεμπούτο στο Παρίσι, η BMW όμως το πήρε μαζί της στην Γαλλική πρωτεύουσα και έδωσε μερικές teaser φωτογραφίες και ένα video από την νέα BMW 1 Series M Coupe. Η φωτογράφιση έγινε στα Ηλύσια Πεδία με τα μόνα που διακρίνονται από τις φωτογραφίες να είναι τα φουσκωμένα εμπρός φτερά, ο επιθετικός προφυλακτήρας, οι κλασικές πολυάκτινες ζάντες, σήμα κατατεθέν των σειρών M, οι 4πλές απολήξεις των εξατμίσεων και τα μεγάλα τρυπητά δισκόφρενα.

Από μηχανικής πλευράς, το μικρό M θα φορά έναν 6 κύλινδρο σε σειρά twin-turbo κινητήρα (με κωδική ονομασία N54) απόδοσης 335 ίππων με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων το οποίο θα συνδέεται με το γνωστό μπλοκέ διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εξελιγμένο από την αγωνιστική ομάδα Μ GmbΗ. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει κοντά στα 4.5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο 2011, πιθανότατα είτε στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο είτε τον Μάρτιο στο Παρίσι.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=1cjVDebkTyE

[Πηγή: BMW M-Power]