Aφιέρωμα: Mικρά και οικονομικά αυτοκίνητα – Ford Ka

Σχετικά άρθρα


Στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος θα αναλύσουμε το Ford Ka. Τα κριτήρια σε αυτό το αφιέρωμα είναι απλά: μικρό ποσό για την αγορά τους, κινητήρας χαμηλού κυβισμού, ασφάλεια, άνεση και κόστος συντήρησης.

Όταν αναφερόμαστε στη Ford, σίγουρα στο μυαλό μας έρχεται η οδηγική απόλαυση! Όσοι έχουν οδηγήσει οποιοδήποτε μοντέλο, θα έχουν αντιληφθεί αμέσως το χαρισματικό τιμόνι, που γράφει στο δρόμο και το δέσιμο του αυτοκινήτου.

Η έκδοση που θα σχολιαστεί εδώ  είναι η titanium+ με τιμή αγοράς καθορισμένη απο την Ford Ελλάς στα €12.755. Σε αυτή την τιμή το όχημα είναι υπερπλήρες. Απο ζάντες αλουμινίου έως ενσωματωμένο bluetooth control το οποίο συνδέεται με το κινητό, και δημιουργείται ένα car kit, με φωνητικές εντολές όχι μόνο για το κινητό, αλλά και για το Radio cd και τον κλιματισμό. Η τεχνολογία αυτή είναι εξελιγμένη απο την microsoft.

Για την απόκτησή του η Ford δίνει 2 πολύ καλά χρηματοδοτικά προγράμματα. είτε προκαταβολή του 20% της αξίας και 36 μήνες άτοκα, είτε το 50% και μειωμένο υπόλοιπο.

Ο κινητήρας είναι 1.242cc και αποδίδει 69 άλογα. 0-100 σε 13.1, αρκετά καλή επίδοση και τελική 159 χλμ/ώρα. Το Ka διατίθεται σε δύο εκδόσεις κινητήρων. Το βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων Durateq και τον πετρελαικινητήρα 1.3L λίτρων Duratorq. Και οι δύο κινητήρες που είναι διαθέσιμοι για το Ka έχουν χαμηλές εκπομπές καυσαερίων, κάτω από 120g/km CO2.

O μικτός κύκλος κατανάλωσης, βάσει των επισήμων στοιχείων είναι 5,1 λίτρα/100χλμ. Εντός πόλης έχει κατανάλωση 6.3 και εκτός 4.4.

Στο τομέα της ασφάλειας έχει λάβει 5 αστέρια με τους 4 στάνταρ αερόσακους. Εχει abs με ebd. το esp είναι έξτρα.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=B5zIEwXY5Lk

Στην άνεση ξεχωρίζουν, το τεχνολογικά προηγμένο ηχοσύστημα και η ψιλή θέση οδήγησης. Τα υπόλοιπα είναι στάνταρ σε αυτή την έκδοση. Δερμάτινο τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα, αιρ – κον, φιμέ τζάμια πίσω (εδω είναι το φυλλάδιο). Το εσωτερικό του είναι εμφανισιακά ωραίο. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 3,6 μέτρα. αρκετά μικρό. χωράει άνετα στη πλειοψηφία των θέσεων.

Κόστος συντήρησης: για 15.000χλμ / έτος η βενζίνη που θα χρειαστεί υπολογίζεται περίπου(το ντεπόζιτο του χωράει  35 λίτρα) σε €1340 ετησίως και η αυτονομία του με ένα ντεπόζιτο θα βρίσκεται γύρω στα 580 χλμ. καλή επίδοση

Τα τέλη κυκλοφορίας του κοστίζουν €120 και η ασφάλειά του για ένα έτος γύρω στα €475 (χωρίς μικτή).

Η εγγύηση που δίνει η Ford για τα μηχανικά μέρη είναι 5 χρόνια  και ανάλογα τον έμπορο, δίνεται και κάποιο διάστημα δωρεάν σέρβις και ανταλλακτικών.

Αν και δε θα το χαρακτήριζα ως το πιο “αντρικό” μικρό αυτοκίνητο, σίγουρα δε το λέω γυναικείο. Γενικά, εμφανισιακά είναι ωραίο και γρήγορο. κάπου εκεί χάνει στη κατανάλωση βέβαια καθώς έχει αυτονομία μόλις 580 χλμ. Και σε αυτές τις αναλύσεις ψάχνουμε ποιό θα είναι τελικά το ποιό οικονομικό, μακροπρόθεσμα στις τσέπες μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...

Με πρόσθετες αποζημιώσεις προς τους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο

Με πρόσθετες αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους κινδυνεύει να επιβαρυνθεί το ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας των καθυστερήσεων στα έργα, οι οποίες προκαλούνται και από τους αργούς χρόνους...

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα. Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Aλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα...