Δικύλινδρο το μικρό ΒΜW

Σχετικά άρθρα

Η BMW δεν το έκρυψε ότι θέλει να μπει δυναμικά στον χώρο των μικρών αυτοκινήτων τα οποία θα διαθέτουν μικρούς αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστά τροχούς.

Η BMW έχει επιλέξει συνειδητά την συμβατική τεχνολογία και αυτό γιατί θεωρεί ότι οι υβριδικοί κινητήρες είναι ακόμη ακριβοί, με αποτέλεσμα η τιμή του αυτοκινήτου να εκτοξευόταν προς τα πάνω.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Γερμανικό Auto, Motor und Sport, ο Dr. Klaus Draeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος ανάπτυξης της BMW AG, ανέφερε ότι ένας κινητήρας ο οποίος θα είχε χωρητικότητα 500 cc ανά κύλινδρο θα ήταν ιδανικός σε αυτή τη περίπτωση.

Άφησε να εννοηθεί έτσι, ότι ένας δικύλινδρος κινητήρας 1.0 λίτρου θα είναι αυτός που θα τοποθετηθεί τελικά στο μικρό τους αυτοκίνητο ο οποίος θα τοποθετηθεί και στα αυτοκίνητα της MINI. Ο κινητήρας αυτός, θα είναι ικανός να μπορεί να παράγει από 80 έως 100 άλογα, ιδανικά για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι επέλεξαν αυτόν τον κινητήρα ώστε το 2013 να προμοτάρουν με μεγαλύτερη άνεση το Megacity;

[Πηγή: Automotorundsport.de]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...