Video: Τα καλύτερα 12 racing λεπτά που θα δείτε όλη την εβδομάδα!

Σχετικά άρθρα

Όπως είναι φυσικό το Αυστραλιανό πρωτάθλημα V8 Supercars δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη. Εγώ, όπως φαντάζομαι και εσείς ξέρω ελάχιστα για αυτό πέρα από το γεγονός ότι μοιάζει σαν format με τα διάφορα πρωταθλήματα Touring Cars που γίνονται, εθνικά ή παγκόσμια. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα αγωνιστικά είναι ακόμα βασισμένα στα μοντέλα παραγωγής με την προσθήκη φυσικά roll cage και άλλων ενισχύσεων και χρησιμοποιούν πεντάλιτρους V8 κινητήρες με ιπποδυνάμεις που σύμφωνα με εικασίες ακουμπούν τα 600 άλογα. Ο συγκεκριμένος αγώνας του οποίου τα τελευταία λεπτά θα δείτε είναι αγώνας αντοχής 600 χιλιομέτρων (τα 300 καλύπτονται το Σάββατο και τα υπόλοιπα 300 την Κυριακή).

Το twist στην όλη υπόθεση είναι ότι το 35% της απόστασης (το λιγότερο) θα πρέπει να το οδηγήσουν οι συνοδηγοί. Και μην νομίζετε ότι οι συνοδηγοί για αυτόν τον αγώνα είναι τίποτα πεταμένοι… κάθε άλλο. Ονόματα όπως Franchitti, Castroneves από το Indy Car της Αμερικής, πρώην οδηγοί F1 όπως Vileneuve, Bourdais και Salo αλλά και Touring Car οδηγοί σαν τον Tiago Montero και Andy Priaulx κοσμούν με την παρουσία τους αυτό το event. Ο αγώνας από ότι μαθαίνω ήταν επεισοδιακός με αρκετά Safety Cars και μετά τα μισά, οπότε οι κανονικοί οδηγοί πήραν θέση, είχε ρυθμό και φαινόταν ότι θα καταλήξει σε grand finale. Αυτό το grand finale σας αφήνω να απολαύσετε, μία μάχη μεταξύ του Jamie Wincup με το κόκκινο Holden Commodore (βετεράνος του Australian V8 Supercars) και του Shane Van Gisbergen με το μπλε Ford Falcon (νεοεισελθών στο πρωτάθλημα). Όπως λένε gloves are off και αυτά είναι τα καλύτερα 12 λεπτά racing που είδα αυτή τη βδομάδα! Enjoy.

[Πηγή webridestv]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...