Καταξίωση για το Toyota Auris HSD

Σχετικά άρθρα

To Toyota Auris HSD (Hybrid Synergy Drive) φαίνεται ότι τα πάει πολύ καλά τόσο σε πωλήσεις (ήδη έχει καταφέρει 14.000 πωλήσεις στην Ευρώπη) όσο και στις ανεξάρτητες δοκιμές σε όλο τον κόσμο. Το υβριδικό Auris, δοκιμάστηκε από την ADAC, την Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, όπου έγινε ένα από τα 7 αυτοκίνητα που έχει αποσπάσει 5 αστέρια στο EcoTest, από το 2002 που τρέχει το συγκεκριμένο τεστ. Παράλληλα απέσπασε τον τίτλο “WhatGreenCar of the Year 2010” ενώ ο κινητήρας του πήρε για ακόμη μια φορά τον τίτλο “Πράσινος Κινητήρας της Χρονιάς”.

Οι βραβεύσεις όμως δεν σταματούν εδώ, στα Αυστριακά βραβεία Autoreview και κατατάχθηκε δεύτερο στην κατηγορία “Alternative Powertrain“, και πρώτο σαν μοντέλο mainstream.

Να θυμίσω ότι το Auris HSD διαθέτει έναν 1800αρη 4κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 97 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που εφοδιάζεται με μπαταρίες Νικελίου, ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί και το Prius. Tο Auris HSD Full Hybrid μπορεί να κινηθεί είτε αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα, είτε αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα είτε με την συνεργασία και των δύο. Αναλυτικές λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

[Πηγή: Toyota Hellas]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Auris HSD – Δοκιμές από ανεξάρτητους Οργανισμούς επιβεβαιώνουν τον οικολογικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

  • Η πλήρως υβριδική τεχνολογία της Toyota γνωρίζει αυξανόμενη δημοτικότητα στην αγορά.
  • Ανεξάρτητες δοκιμές επιβεβαιώνουν το οικολογικό πνεύμα του Auris HSD
  • Αποτέλεσμα – ρεκόρ στο Auris hybrid Eco Challenge στη Γερμανία
  • Το Auris HSD αριστεύει με 5 αστέρια στο EcoTest της Γερμανικής Λέσχης Αυτοκινήτου ADAC

Η Toyota εξελίσσει και βελτιώνει την κορυφαία τεχνολογία Hybrid Synergy Drive® πάνω από 30 χρόνια. Οι παγκόσμιες πωλήσεις των πλήρως υβριδικών αυτοκινήτων της εταιρίας προβλέπεται σύμφωνα με το στόχο να φτάσουν τα 3 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στην Ευρώπη, έχουν ήδη πουληθεί πάνω από 300.000 οχήματα.

Με το λανσάρισμα του Auris HSD τον Ιούλιο, η Toyota έκανε ένα καίριο βήμα φέρνοντας την πλήρως υβριδική τεχνολογία σε μία ευρύτερη βάση πελατών. Η εταιρία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία Hybrid Synergy Drive® σε όλη την Ευρωπαϊκή γκάμα μοντέλων της στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Το Auris HSD εισάγει τα πλεονεκτήματα του πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης στα hatchback κατηγορίας C για πρώτη φορά, ανταμείβοντας τους πελάτες με κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,8 l/100 km, εκπομπές CO2 μόνο 89 g/km και πλήρως ηλεκτρική κίνηση για μέχρι το 25% των διαδρομών που διανύουν συνήθως στην πόλη1.

Οι Ευρωπαϊκές πωλήσεις του Auris HSD έχουν ήδη ξεπεράσει την παραγωγή όλης της χρονιάς με 14.000 μονάδες, κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα η πλήρως υβριδική τεχνολογία της Toyota κερδίζει την αποδοχή της αγοράς. Οι πωλήσεις του 2011 αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν, στοχεύοντας στις 31.000 μονάδες.

Φέτος, το σύστημα Hybrid Synergy Drive® της Toyota κατέκτησε και πάλι τον τίτλο ‘Πράσινος Κινητήρας της Χρονιάς’. Επιπλέον, το Auris HSD ψηφίστηκε ‘WhatGreenCar of the Year 2010’ από μία επίλεκτη ομάδα Βρετανών κορυφαίων ειδικών στο χώρο της πράσινης μετακίνησης και του περιβάλλοντος.

Το πλήρως υβριδικό της Toyota ξεχώρισε ανάμεσα στα αυτοκίνητα της δοκιμής για το εξελιγμένο του σύστημα κίνησης, τις προηγμένες επιλογές ελέγχου του οδηγού, την προσιτότητα και τη mainstream εμφάνιση’.

Το Auris HSD σημείωσε επίσης επιτυχία στα φετινά Αυστριακά βραβεία Autoreview και κατατάχθηκε δεύτερο στην κατηγορία ‘Alternative Powertrain’, και πρώτο σαν μοντέλο mainstream.

Η λέσχη οδηγικής ασφάλειας Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V. (ADAC) πρόσφατα διοργάνωσε το Auris Hybrid Eco Challenge. 25 ερασιτεχνικές και επαγγελματικές ομάδες που επιλέχθηκαν από 4000 υποψηφίους αγωνίστηκαν για να πετύχουν τη χαμηλότερη δυνατή μέση κατανάλωση καυσίμου. Η ομάδα που κέρδισε κατανάλωσε 3,86 l/100 km στο μικτό κύκλο, 4,4l/100km στον ανοιχτό δρόμο, και μόλις 2,66l/100km σε αστικές συνθήκες οδήγησης.

Επιπλέον, το Auris HSD βαθμολογήθηκε με άριστα, 5 αστέρια στο EcoTest του ADAC. Συγκεντρώνοντας συνολικά 94 βαθμούς, το πλήρως υβριδικό μοντέλο της Toyota κέρδισε το υψηλότερο σκορ που έχει επιτευχθεί ποτέ σ’ αυτό το πολύ έγκυρο περιβαλλοντικό τεστ. Στις δύο κατηγορίες αξιολόγησης του EcoTest, απόδοση καυσίμου και μόλυνση περιβάλλοντος, το Auris HSD πήρε 44 βαθμούς για την απόδοση καυσίμου, και άριστα -50 από 50- στην κατηγορία
περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Από τότε που το ADAC παρουσίασε το EcoTest το 2002, έχουν δοκιμαστεί πάνω από 100 μοντέλα. Μέχρι σήμερα, 5 αστέρια – που αντιστοιχούν σε πάνω από 90 βαθμούς – έχουν απονεμηθεί σε επτά μόλις μοντέλα. Με αυτό αποτέλεσμα – ρεκόρ, το Auris HSD γίνεται το πιο περιβαλλοντικά συμβατό αυτοκίνητο που έχει δοκιμάσει ποτέ η ADAC.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Kia EV9 παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς

Το Kia EV9 εκτός από φετινό γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς κατέκτησε και το βραβείο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς όπως και τον τίτλο του...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...

Toyota: Το 2025 η κυκλοφορία του ηλεκτρικού Hilux

Στα τέλη του 2022 και στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 60 χρόνων παρουσίας της Toyota στη Ταϊλάνδη, ο Akio Toyoda, πρόεδρος...
Autoblog.gr