Ήταν τον περασμένο Ιούνιο όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο αρχιδοκιμαστής της Toyota, Hiromu Naruse σκοτώθηκε σε ατύχημα λίγο έξω από το Nurburgring οδηγώντας ένα LF-A Nurburgring Edition. Ο Naruse ήταν ένας από τους καλύτερους και ποιο έμπειρους οδηγούς στην πίστα του Nurburgring για λογαριασμό της Toyta αφού όλα τα sport αυτοκίνητα που έβγαλε ο Ιαπωνικός κολοσσός έχουνε περάσει από τα χέρια του, και έχουνε δοκιμαστεί στα 20 και κάτι χιλιόμετρα της διαδρομής της θρυλικής πίστας.

Ο Naruse, ήταν ο ποιο έμπειρος Ιάπωνας οδηγός στο Nurburgring και δεν ήταν τυχαίο ότι η Toyota τον αποκαλούσε “Nur Miester” ή αλλιώς “ο ένας και μοναδικός δάσκαλος” ενώ οι Tifosi τον χαρακτήριζαν “ως ο άνθρωπος που ξέρει όλους τους δρόμου του κόσμου“.

Το τελικό αυτοκίνητο που του ανατέθηκε να αξιολογήσει και να βελτιώσει ήταν το Lexus LF-A, ένα supercar πραγματικό κομψοτέχνημα, που η μοίρα έμελλε να είναι και το τελευταίο που οδηγούσε αφού με αυτό έχασε την ζωή του στις 24 Ιουνίου λίγο έξω από το Nurburgring.

Η Toyota, ως φόρο τιμής, δημιούργησε το συγκεκριμένο video – αφιέρωμα για τον αδικοχαμένο, ένα και μοναδικό οδηγό της. Πραγματικά υπέροχο.

[Πηγή: Lexus | via: YouTube]