Hyundai/Kia η μεγαλύτερη Ασιατική αυτοκινητοβιομηχανία στη Ευρώπη. Η Toyota βλέπει την πλάτη της

Σχετικά άρθρα

H Hyundai Motor Group σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές έγινε η μεγαλύτερη Ασιατική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, παίρνοντας τα σκήπτρα από την Toyota Motor Corp.

Η Hyundai μαζί με την Kia, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, μέσα στους πρώτους 10 μήνες του 2010, πούλησαν αμφότερες 521.369 μονάδες. Από την μεριά της, την ίδια περίοδο, η Toyota μαζί με την Lexus πούλησαν 511.754, 17% λιγότερο σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά η Hyundai Motor Group αύξησε κατά 4.5% το μερίδιο της στην Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ η Toyota έχασε 0.6%, αφού έπεσε από το 5% σε 4.4%.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή των πωλήσεων έπαιξαν τα νέα μοντέλα που παρουσίασαν οι δύο εταιρίες και συγκεκριμένα τα Hyundai ix20, i30, ix35 και Kia Cee’d.

Τα ευχάριστα για την Hyundai δεν σταματούν μόνο στην Γηραιά Ήπειρο, αφού και στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού έχει αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 21% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, οι πωλήσεις στην Ευρώπη έχουνε μειωθεί κατά 5%, κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2010, αφού έχουνε πουληθεί 11.600.000 καινούργια αυτοκίνητα, με το μεγαλύτερο peek πωλήσεων να παρουσιάζει η Nissan κατά 13%.

[Πηγή: Bloomberg | Photo Copyright: OBYN BECK/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...