Το νέο Hyundai ix20, το μικρό MPV των Κορεατών παρουσιάστηκε και αυτό με την σειρά του στο Παρίσι. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4.1 μέτρα με το μετατρόχιο παρότι το περιορισμένο μήκος του να φτάνει τα 2.6 μέτρα. To αυτοκίνητο έχει πάρει 5 αστέρια στα crash test του Euro NCAP και μηχανικά θα εφοδιάζεται με 4 κινητήρες (2 βενζίνης και 2 πετρελαίου) που όλοι πληρούν τα αυστηρά στάνταρ του Euro V. Η ιπποδύναμη τους κυμαίνεται από 76 και φτάνει έως και τα 125 άλογα και διαθέτουν τόσο μηχανικά όσο αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.Όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν σύστημα start/stop εκτός της έκδοσης 1.4-liter U2 diesel η οποία θα είναι διαθέσιμη σε μερικές Ευρωπαϊκές αγορές.

Τα αυτοκίνητα που θα προορίζονται για την Ευρώπη θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Nosovice της Τσεχίας. Στόχος της Hyundai είναι να πουλά 55.000 ix20 ετησίως στην Ευρώπη.

Παράλληλα παρουσίασε και την Sport έκδοση του i20 η οποία έχει γίνει σε συνεργασία με την Brabus. To αυτοκίνητο διαθέτει επιθετικό μπροστά προφυλακτήρα, side skirts, σκουρόχρωμη γρίλια, φώτα ημέρας LED, σκουρόχρωμα κρύσταλλα και ζάντες 17″ της Brabus. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα αγωνιστικά bucket καθίσματα της Recaro, οι δερμάτινες επενδύσεις, ο χρωμιομένες επιλογέας ταχυτήτων καθώς και το multimedia σύστημα 7″ με οθόνη αφής που διαθέτει και σύστημα GPS. To μοντέλο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε 3θυρη όσο και σε 5θυρη έκδοση με τις πωλήσεις να ξεκινούν στις αρχές του 2011.


[Πηγή: Hyundai]

Δελτίο Τύπου (κάντε κλικ για να το διαβάσετε)