Οι Γερμανοί το έχουν θέσει ως στόχο τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις ανά χρόνο έως το 2018 ώστε να γίνουν η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο και επειδή οι Γερμανοί, ότι βάζουν ως στόχο το πετυχαίνουν, φέτος φαίνεται ότι έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο αυτό. Το VW Group ανακοίνωσε ότι έως και τα τέλη του 2010, σε ένα μήνα δηλαδή, θα έχει πουλήσει 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα!

Ο CEO του Volkswagen AG, Martin Winterkorn σε συνέντευξη του στο Reuters δήλωσε ότι ο όμιλος Volkswagen παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει επωφεληθεί και έχει αυξήσει της πωλήσεις του στις σημαντικότερες αγορές αυτοκινήτων του κόσμου.

Και πως να μην το πετύχει όταν κάτω από την ομπρέλα της βρίσκονται εταιρίες για όλα τα βαλάντια (VW, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Bentley, Porsche και Bugatti). Το περασμένο έτος, ο Γερμανικός Κολοσσός, είχε πουλήσει 6.29 εκατομμύρια αυτοκίνητα, και ήταν η μόνη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις της μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία του 2009.

Βέβαια, η Toyota Motor Corp. συνεχίζει να κρατά τα σκήπτρα της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας αφού το 2009 πούλησε 7.81 εκατομμύρια αυτοκίνητα αλλά οι Γερμανοί ήδη ανακοίνωσαν ότι θα επενδύουν €51.6 δις ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος τους έως το 2018. Τελικά λέτε να το καταφέρνουν;

[Πηγή: Reuters]