Ο Stefano Domenicali χαιρετίζει την ελευθερία των team orders!

Σχετικά άρθρα

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, χαιρέτισε την απόφαση της FIA που προσφέρει ελευθερία στις εντολές της ομάδας προς τους οδηγούς από το 2011.

Η ιταλική ομάδα έδωσε το έναυσμα για νέα εξέταση των κανονισμών μετά από την εντολή που πήρε ο Felipe Massa στο γερμανικό GP για να αφήσει τον Fernando Alonso να τον περάσει και να κερδίσει τον αγώνα.

Το ανώτατο δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο $100.000 στη Ferrari και δεν τους τιμώρησε περισσότερο. Αντ’ αυτού υποσχέθηκε να εξετάσει τον ενδεχόμενο τροποποίησης των κανονισμών.

Παρά το γεγονός ότι διέγραψε το επίμαχο άρθρο 39.1 των κανονισμών, η FIA δήλωσε πως θα μπορούσε να τιμωρήσει τις ομάδες αν αυτές “οδηγήσουν το άθλημα σε ανυποληψία.”

O Domenicali δήλωσε για το θέμα:

Τελικά, είπαμε αντίο σε αυτή την άστοχη υποκρισία. Για εμάς η Formula 1 είναι ένα ομαδικό άθλημα και πάντοτε υποστηρίζουμε την άποψη ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Οι κανονισμοί ήδη περιλαμβάνουν τα σημεία που το εμποδίζουν σε ορισμένες περιπτώσεις αν αυτό γίνεται με ακραίο τρόπο. Η απόφαση ελήφθη χθες και είναι πολύ σημαντική.

Υ.Γ. Αυτό είναι το 100ο μου άρθρο στο AutoBlog.gr. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Autoblogger και τον @ngel! Αυτό μου δίνει επιπλέον δύναμη και να είστε σίγουροι πως τα καλύτερα έρχονται! Απλά stay tuned! ;)

[Πηγή: autosport | Photo copyright: REUTERS/Giampiero Sposito]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα