H Audi αντεπιτίθεται. Θα αναπτύσσει όλα τα SUV του VW Group

Σχετικά άρθρα

Sportcar και πολυτελή sedan η Porsche; SUV η Audi. Αυτή φαίνεται ότι είναι τελικά η συμφωνία που έγινε στο εσωτερικό του VW Group. Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ότι η Porsche θα ήταν η εταιρία αυτή του ομίλου, η οποία θα έχει την ευθύνη κατασκευής των μελλοντικών πολυτελών sedan του group. Ακόμη θα ετοιμάσει μια νέα modular standard matrix πλατφόρμα για την Panamera την οποία δεν θα κρατήσει μόνο για τη πάρτη της, αλλά θα τη μοιραστεί και με την Bentley.

Παρότι η είδηση της περασμένη εβδομάδας ανέφερε ότι η Audi θα αναπτύσσει τα μηχανικά μέρη των Audi A4, A5 και Q5, η χθεσινή είδηση αναφέρει ότι η Audi θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των πολυτελών SUV του VW Group. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Η επόμενη γενιά της Cayenne αλλά και η μικρή Cajun θα αναπτυχθούν από τους μηχανικούς της Audi με την Porsche να είναι μόνο υπεύθυνη για τους κινητήρες και την απόδοση των μελλοντικών της SUV.

Η Cayenne θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Q7 ενώ η Cajun σε αυτή του Q5. Να σου πω ότι η τρέχουσα γενιά της Cayenne έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τους ανθρώπους της Porsche. Παράλληλα η Audi θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του νέου VW Touareg καθώς και του νέου Q7.

[Πηγή: autonews.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...