Και όμως, στην Λάρισα φαίνεται ότι η Range Rover αποφάσισε να κάνει δοκιμές εξέλιξης του Evoque. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα τα ξημερώματα και όπως φαίνεται από αυτές πρόκειται για την 5πορτη έκδοση που παρουσιάστηκε στο Los Angeles στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη.

Σε σχέση με την 3θυρη έκδοση, η 5θυρη έχει μεγαλύτερους χώρους αφού είναι ψηλότερη κατά 3 εκατοστά ενώ ο χώρος στους ώμους των πίσω επιβατών έχει μεγαλώσει και αυτός κατά 5 εκατοστά. Χάρη στην μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή δίνεται η αίσθηση στους επιβαίνοντες ότι βρίσκονται σε ένα ποιο ευρύχωρο εσωτερικό, από αυτό που πραγματικά είναι.

Μηχανικά τώρα, είναι διαθέσιμοι 2 πετρελαιοκινήτηρες 2.2 λίτρων απόδοσης 150 και 190 ίππων ενώ από πλευράς βενζινοκινητήρων υπάρχει ο 2.0λιτρος turbo, άμεσου ψεκασμού απόδοσης 240 ίππων.

Όπως και η 3θυρη έκδοση, έτσι και η 5θυρη θα είναι διαθέσιμη σε μπροστοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Τεχνολογικά το αυτοκίνητο διαθέτει αρκετά “gadget” όπως, βοηθό παρκαρίσματος, ενεργά φωτιστικά σώματα, περιμετρική κάμερα και σύστημα ψυχαγωγίας με δύο οθόνες 8″ που βρίσκονται τοποθετημένες στα προσκέφαλα των μπροστά καθισμάτων.

Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα από τις αρχές του 2011 με την τιμή του στην Ευρώπη να ξεκινά γύρω στις €35.000.

Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτοκινητοβιομηχανία να κάνει δοκιμές στη χώρα μας!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κώστα Β. για τις φωτογραφίες ;)