Το AutoCar σήμερα αποκαλύπτει ότι η Audi σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να βγάλει στην παραγωγή το A9 το οποίο θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με την έκδοση παραγωγής της Lamborghini Estoque. Το A9 θα είναι ένα μεγάλο luxury τετραθέσιο coupe αυτοκίνητο το οποίο θα βασίζεται πάνω στο A8 και θα τεθεί απέναντι στα Porsche Panamera και Mercedes-Benz CLS.

Παρότι το A9 δεν έχει πάρει επίσημα το πράσινο φως για να περάσει στην παραγωγή, η ανάπτυξη του είναι μέρος του σχεδίου της Audi για να κατασκευάσει μεγάλα 4θέσια sport coupe όπως έκανε και με το A7 Sportback.

Η πλατφόρμα που θα φορά το A9 θα είναι η ίδια που θα χρησιμοποιήσει και η “αδερφή” εταιρία Lamborghini ώστε να κατασκευάσει την έκδοση παραγωγής της Estoque. Το πάτωμα αυτό. θα διαθέτει το περίφημο “aluminum space-frame” της Audi καθώς και την MLB αρχιτεκτονική. Τα μοντέλα δεν θα διαθέτουν όμως τους ίδιους κινητήρες. Το A9 αναμένεται να εφοδιάζεται με μια γκάμα V6 και V8 κινητήρων όπου ανάμεσα τους θα βρίσκεται και ένας νέος V8 4.0 λίτρων. Στην κορυφή των κινητήρων μπορεί να υπάρχει ένας W12 6.3 λίτρων.

Από την άλλη η Estoque θα φορά τον V10 5.2 λίτρων της εταιρίας που τον έχει τοποθετήσει στην Gallardo. O CEO της Lamborghini, Stephan Winkelmann δήλωσε στο Autocar, ότι δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν να βγάλουν στην παραγωγή την Estoque χωρίς την βοήθεια του VW Group αφού η επένδυση είναι αρκετά υψηλή και θα ήταν οικονομικά αδύνατο να το πετύχουν αυτό από μόνοι τους.


[Πηγή: AutoCar | Photo via: autozeitung.de]