Οι άνθρωποι της Pirelli είναι σίγουροι πως θα είναι σε θέση να δώσουν ένα δυνατό πακέτο ελαστικών στις πρώτες επίσημες δοκιμές το Φεβρουάριο, μετά από το τελευταίο τεστ στο Abu Dhabi.

Οι Ιταλοί ολοκλήρωσαν 2 νύχτες στην υγρή πίστα της Yas Marina με τον Pedro de la Rosa να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της Toyota TF109. Ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας, Paul Hembery, δήλωσε:

Ήταν ένα φοβερά θετικό τεστ εδώ στο Abu Dhabi χάρη στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις, που μας βοήθησαν να κάνουμε τη συνηθισμένη σκληρή δουλειά με τον Pedro, αλλά και την υπόλοιπη ομάδα.

Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας με το να τρέχουμε με ένα αυτοκίνητο της Formula 1 τη νύχτα για πρώτη φορά με βρόχινα ελαστικά. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε και εμείς στο θέαμα της Formula 1 στο μέλλον και θα βλέπουμε τα μονοθέσια να πετάνε νερό κάτω από το φως των προβολέων και φυσικά θα είναι ένα καταπληκτικό θέαμα που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Ξέρουμε ότι είμαστε νέοι στη Formula 1 και έχουμε πολλά να μάθουμε, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεκινήσουμε τις δοκιμές με ένα δυνατό πακέτο.

Ο de la Rosa πιστεύει πως τα Pirelli θα είναι τόσο ανταγωνιστικά όσο και σταθερά.

Κατά τη γνώμη μου, η Pirelli είναι έτοιμη για τη Formula 1. Οι δοκιμές στο στεγνό πήγαν πολύ καλά και αυτό επιβεβαιώθηκε από το τεστ στο Bahrain. Αλλά το πρωτότυπο ήταν ότι δοκιμάσαμε βρόχινα ελαστικά τη νύχτα, κάτι που ήταν καινούργιο για μένα και την ομάδα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η στάθμη του νερού ήταν σταθερή και αυτό μας επέτρεψε να έχουμε πιο ακριβή αποτελέσματα. Στο τέλος δοκιμάσαμε και τα ενδιάμεσα και τα βρόχινα και πιστεύω ότι και οι δύο γόμες είναι ανταγωνιστικές και σταθερές σε απόδοση.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Andrew Hone/Getty Images]