Σε κίνδυνο το GP του Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Φανερή είναι η ανησυχία για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν. Ο λόγος; Οι εμπνευσμένες από την Αίγυπτο και την Τυνησία εξεγέρσεις του λαού, αφού χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται στους δρόμους, ζητώντας πιο δημοκρατικό καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής 3 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο αντιπρόεδρος του κέντρου του Μπαχρέιν για τα ανθρώπινα δικαιώματα είπε:

Σίγουρα η Formula 1 δεν θα είναι ειρηνική αυτή τη φορά. Θα υπάρξουν πολλοί δημοσιογράφοι, πολλοί άνθρωποι θα βλέπουν και η κυβέρνηση θα αντιδράσει με έναν ηλίθιο τρόπο όπως έκανε χθες και σήμερα. Και αυτό θα είναι αιματηρό και το θέμα θα πάρει περισσότερη δημοσιότητα. Δεν θα σταματήσει, ειδικά τώρα που άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δε νομίζω ότι πρόκειται να σταματήσει εύκολα.

Τις ανησυχίες του εξέφρασε και ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Bernie Ecclestone. O 80χρονος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρίγκιπα του Μπαχρέιν, Salman ibn Hamad ibn Isa Al Khalifa, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα τα κατάφερε.

Δεν έχω ιδέα. Είναι δύσκολο να διαπιστωθεί τι ακριβώς γίνεται. (Ο πρίγκιπας) είναι λίγο απασχολημένος, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Συνεπώς δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Ο κίνδυνος είναι προφανής, δεν είναι; Εάν αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να προκαλέσουν αναστάτωση και να γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο θα έπρεπε να είναι αιματηρή, έτσι δεν είναι; Μπορείς να δημιουργήσεις πρόβλημα στην εκκίνηση του Μπαχρέιν και θα πάρει παγκόσμια διάσταση. Όπως είναι, μιλάω με τον διάδοχο του θρόνου. Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα. Θα βασιστούμε σε αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό.

Αυτό το Σαββατοκύριακο η πίστα του Μπαχρέιν στο Sakhir θα φιλοξενήσει αγώνα της κατηγορίας GP2, ενώ 3-6 Μαρτίου θα κάνουν δοκιμές οι ομάδες της Formula 1.

[Πηγή: motorsport1, motorsport2 | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...