Όσοι θεωρείτε δεδομένη την Βαρκελώνη ως προορισμό της Formula 1, μάλλον πρέπει να αλλάξουν γνώμη. Ο νέος πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Βαρκελώνης, Artur Mas, δήλωσε ότι μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον του GP μόνο για φέτος, άντε και για του χρόνου.

Η συνέχεια της Formula 1 σε αυτήν την πίστα είναι εγγυημένη γι’ αυτό το έτος και πιθανότητα για το επόμενο. Ελπίζω ότι μπορεί να συντηρηθεί στο μέλλον, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης και των αποτελεσμάτων που θα έρθουν τα επόμενα 2 χρόνια. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Δεν είμαι εδώ για να κοροϊδέψω κανέναν. Ξέρω την αξία της φιλοξενίας ενός αγώνα Formula 1 και αγώνων αυτοκινήτων είναι ένας τομέας που αναπτύσσει την οικονομία. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, αλλά δεν μπορώ να κρύβω την αλήθεια. Πρέπει να μειώσουμε τον προϋπολογισμό.

Το συμβόλαιο της πίστα είναι μέχρι το 2016 με τα ετήσια τέλη να είναι στα 13.000.000 €.

Ο Artur Mas είπε ακόμα ότι:

Βρισκόμαστε σε μια εποχή σοβαρών δημοσιονομικών περιορισμών και αυτό μας τα επηρεάσει τα πάντα έστω και λίγο. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτά τα 2 δύσκολα χρόνια και αν ανακάμψουμε η σύμβαση που έχουμε για αρκετά χρόνια ακόμα θα γίνει καλύτερη.

[Πηγή: motorsport | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]