Ο ελληνικός επίσημος εισαγωγέας – διανομέας της Mitsubishi, Ιάσων A.Ε.Β.E προχώρα σε πρόγραμμα ανάκλησης για το Mitsubishi Outlander. Η ανάκληση είναι συμπληρωματική παλαιότερης και αφορά το Outlander 2.0 DiD diesel. 506 αυτοκίνητα ανακαλούνται με ημερομηνία παραγωγής από 2007 έως 2009 και στα οποία η καλωδίωση της μονάδας ελέγχου του κινητήρα λόγω του τρόπου τοποθέτησης υπάρχει περίπτωση να έρχεται σε επαφή με το αντικλεπτικό στήριγμα.

Στην περίπτωση που υπάρχει επαφή, η καλωδίωση ενδέχεται να φθαρεί και να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Ως συνέπεια ενδέχεται η μίζα να λειτουργεί συνεχώς, με τον κινητήρα σε λειτουργία, οδηγώντας την σε υπερθέρμανση.

Επίσης ανακαλούνται τα Outlander, που δεν διαθέτουν εμπρός ηλεκτρικά καθίσματα. Η ανάκληση αφορά 400 αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής το 2008 και στα οποία υπάρχει μια ελεύθερη φύσα στην καλωδίωση του πατώματος κάτω από τα μπροστινά καθίσματα. Οι ακροδέκτες αυτής ενδέχεται να παρουσιάσουν οξείδωση, όταν οι επιβάτες εισέρχονται στην καμπίνα μεταφέροντας υγρασία (από χιόνι, βροχή ή άλλα υγρά), η οποία διαπερνά τη μοκέτα του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο επίσημων συνεργείων Mitsubishi Motors σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθωτικές ενέργειες που απαιτούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Ιάσων Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 210 348378.

[Πηγή: Ιάσων A.Ε.Β.E]