Πλησιάζει η απόφαση για τον αγώνα στο Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Το GP του Μπαχρέιν που ήταν προγραμματισμένο για τις 11-13 Μαρτίου αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας. Το πρόγραμμα είναι πολύ σφιχτό και έτσι είναι δύσκολο να βρεθεί χώρος. Ο Bernie Ecclestone θέλει να παρθεί η απόφαση πριν από την έναρξη της χρονιάς στις 27 Μαρτίου στην Αυστραλία. Ο CEO της Formula 1 δήλωσε ότι αν ο Πρίγκιπας Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa θεωρήσει ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες, θα τοποθετήσει το Μπαχρέιν πίσω στο πρόγραμμα:

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα, και το Μπαχρέιν να υποβάλει αίτηση για μια νέα ημερομηνία. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA θα συνεδριάσει στις αρχές Μαρτίου και θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, για την δυνατότητα εύρεσης μιας νέας ημερομηνίας και συμφωνήσαμε ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί πριν από την έναρξη της σεζόν.

Ο 80χρονος λέει πως οι ομάδες θα ήταν πρόθυμες να συμφωνήσουν ώστε ο αγώνας να διεξαχθεί στις θερινές δοκιμές του Αυγούστου. Φυσικά αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα γιατί το καλοκαίρι το Μπαχρέιν είναι καυτό.

Αν ο Πρίγκιπας είναι της γνώμης ότι η χώρα του είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνα, το Μπαχρέιν θα επιστρέψει. Νομίζω ότι οι ομάδες είναι αρκετά λογικές, ακόμα και για έναν αγώνα το καλοκαίρι, και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, διότι αυτός είναι τρόπος να υποστηρίξουμε την χώρα.

Κάποιοι κατηγόρησαν τον Ecclestone ότι άργησε να πάρει την απόφαση για αναβολή του αγώνα. Ο Βρετανός όμως τους απαντά, λέγοντας πως δεν θα μπορούσε να παρθεί νωρίτερα η απόφαση.

Όχι, αυτό δεν ήταν δυνατό. Λίγο πριν από την κρίση είχε γεύμα με τον Πρίγκιπα και δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες. Ήταν γεμάτος από ιδέες για το μέλλον και λίγο μετά ακολούθησαν οι διαδηλώσεις. Δεν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε. Φυσικά χρειαζόμασταν μια απόφαση μέχρι της 21 Φεβρουαρίου και αυτό ήταν που του είπα. Με ρώτησε τι θα έκανα αν ήμουν στην θέση του και του απάντησα: “Είσαι εκεί. Εμείς εδώ στην Ευρώπη είναι δύσκολο να έχουμε μια σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης. Αποφάσισε ότι είναι καλύτερο για την χώρα σου”. Στη συνέχεια αποφάσισε να αναβάλει τον αγώνα και νομίζω ότι ήταν η σωστή απόφαση, η οποία δεν ήταν εύκολη, αφού η Formula 1 έκανε γνωστό το Μπαχρέιν από το 2004. Πριν δεν το ήξεραν πολλοί άνθρωποι.

[Πηγή: formula 1 | Photo copyright: ADAM JAN/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr