Μπορεί να είναι αντίπαλοι, μπορεί ο Schumacher να είχε κακή χρονιά το 2010, αλλά ο Fernando Alonso δεν έκρυψε ότι σέβεται και θαυμάζει τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.

O “El Nano” είχε μια χρονιά πλήρης αντιπαλότητας με τον Schumi, αφού το 2006 ήταν οι 2 κύριοι διεκδικητές του τίτλου, με τον Ισπανό να τελικά να επικρατεί και να φτάνει στον 2ο τίτλο. Ο Ισπανός δήλωσε για τον 42χρονο:

Αν υπάρχει ένα άτομο που σέβομαι και θαυμάζω, είναι ο Michael για όλα όσα έχει κάνει. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Αυστραλία και τους πρώτους 3 με 4 αγώνες για να δούμε τι έχει κάνει η Mercedes. Αν η Mercedes μάχεται για την pole position θα είναι από τους μεγαλύτερους μας αντιπάλους.

O Ferni πήρε θέση και για την αναβολή του GP του Μπαχρέιν. Λογικά ο επιπλέον χρόνος θα βοηθήσει κάποιες ομάδες ενώ θα επηρεάσει αρνητικά κάποιες άλλες. Ωστόσο, ο Alonso είπε:

Δεν νομίζω ότι αλλάζει πολύ. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει ο καθένας. Ας δούμε ποιος μπορεί να ωφεληθεί από την καθυστερημένη έναρξη.

Στις δοκιμές η Ferrari έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και μάλιστα έχει κάνει τους περισσότερους γύρους απ’ όλους, όντας πολύ αξιόπιστη. Όμως, ο Ισπανός είναι αρκετά ευφυής για να καταλάβει ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, γιατί καμία ομάδα δεν αποκαλύπτει την πλήρη δυναμική της.

Δεν υπάρχει σαφές σημείο αναφοράς για το που ακριβώς βρισκόμαστε. Είμαστε ευχαριστημένοι με το μονοθέσιο; Ναι. Είναι αξιόπιστο; Ναι. Γρήγορο; Ναι. Θα ξέρουμε στην Αυστραλία. Δεν είμαστε ανήσυχοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε περισσότερα. Δεν υπάρχει λόγος να τροποποιήσουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε, υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε. Η Αυστραλία θα είναι η οριστική στιγμή.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Paul Gilham/Getty Images]