Αρέσει η ιδέα του Ecclestone για τεχνητή βροχή

Σχετικά άρθρα

Να σου θυμήσω ότι ο Bernie Ecclestone είχε προτείνει να προκαλείται τεχνητή βροχή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μπορεί πολλοί να το κορόιδεψαν, όμως ο CEO της Formula 1 έχει και υποστηρικτές. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, συμφωνεί με τον 80χρονο.

Η ιδέα δεν είναι τόσο ανόητη όσο ακούγεται. Θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι ο αγώνας κάτω από το φως το προβολέων είναι ένα τέχνασμα. Αλλά η Σιγκαπούρη είναι ένα από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες της χρονιάς. Στο τέλος της ημέρας θέλεις οι άνθρωποι να βλέπουν αυτό που τους προσφέρεις.

Και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Johnny Herbert, βρίσκει ενδιαφέρουσα την ιδέα του Ecclestone:

Οι άνθρωποι θα πούνε ότι είναι τεχνητή, αλλά θα είναι για όλους το ίδιο. Πολλοί από τους καλύτερους αγώνες τα τελευταία χρόνια έγιναν κάτω από την βροχή.

Ποιος όμως βρίσκεται πίσω από αυτή την ιδέα; Ο πρώην οδηγός της Formula 1, John Watson, είπε ότι αυτός είπε την ιδέα στον Βρετανό.

Πρότεινα για πρώτη φορά αυτή την ιδέα στον Bernie το 1994. Οι οπαδοί θέλουν θέλουν συναρπαστικούς αγώνες.

Υπάρχει όμως και ένας που διαφωνεί. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ολλανδό, πρώην πιλότο, Jos Verstappen.

Η ιδέα είναι γελοία. Πρέπει να αφήνεις να αποφασίζει και δεν πρέπει να την επηρεάζεις. Κατά τη γνώμη μου είναι απλό: Αν βρέχει, βρέχει, και όταν είναι στεγνός αγώνας, είναι στεγνός. Προσωπικά πάντα τα πήγαινα καλά με την βροχή αλλά πάντα ήλπιζα σε στεγνούς αγώνες. Κανένας οδηγός δεν ελπίζει πάντα να βρέχει. Ο καθένας θέλει να τρέξει όσο πιο δυνατά και όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι περιμένω να υπάρχει μικρή υποστήριξη την συγκεκριμένης ιδέας.

Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Verstappen.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...