Ο Ecclestone θέλει τεχνητή βροχή κατά τη διάρκεια των αγώνων

Σχετικά άρθρα

Γιατί πρέπει να εξετάζουν ακραίες λύσεις για την αύξηση του θεάματος; Τόσα μυαλά και δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι πιο φυσιολογικό και ταυτοχρόνως αποδοτικό; Εμείς πάντως έχουμε προτείνει κάποιες λύσεις. Τώρα ο CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone, προτείνει να βρέχεται η πίστα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Βρετανός είναι σίγουρος πως έτσι θα αυξηθεί το θέαμα, που σίγουρα δεν είναι πλούσιο στα μάτια των θεατών. Ο 80χρονος δήλωσε:

Κοιτάξτε τους αγώνες που έχουμε τώρα. Τα προσπεράσματα είναι σχεδόν αδύνατα γιατί σε στεγνές συνθήκες υπάρχει μόλις μία αγωνιστική και γρήγορη γραμμή λόγω της γόμας που υπάρχει στο οδόστρωμα. Έχετε μια εντελώς διαφορετική εικόνα ότι είναι βρεγμένο. Είχαμε πάντα τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στο βρεγμένο, οπότε ας σκεφτούμε την βροχή…

Υπάρχουν πίστες που μπορούν να προκαλέσουν τεχνική βροχή και είναι εύκολο να έχουμε τέτοια συστήματα σε αρκετές πίστες. Γιατί να μην έχουμε βροχή στη μέση ενός αγώνα; Για 20 λεπτά ή για 10 τελευταίους γύρους; Η αγωνία θα ήταν εγγυημένη και θα ήταν η ίδια για όλους.

Ο Ecclestone μίλησε και για την τελευταία μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς που δεν είναι άλλη από την κινούμενη πίσω πτέρυγα. Την ώρα του αγώνα, ο οδηγός θα έχει το δικαίωμα να την χρησιμοποιεί μόνο όταν είναι λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο και μόνο εντός μια ζώνης 600 μέτρων που θα οριστεί για κάθε πίστα.

Είναι πολύ δύσκολο να ελέγχεται από τους αγωνοδίκες, γιατί το παράθυρο της χρήση της είναι πολύ μικρό. Οι πιθανότητες για διαμαρτυρίες είναι αναπόφευκτες. Για μένα αυτό το σύστημα είναι αρκετά επικίνδυνο. Γιατί οι πτέρυγες να μην επανέρχονται στην θέση τους και έτσι να είχε έλλειψη σε κάθετη δύναμη. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε επεισόδια. Πρέπει να το παρατηρήσουμε προσεκτικά.

Ο 80χρονος μίλησε και για το πρωτάθλημα, λέγοντας ότι η Red Bull φαίνεται να είναι στην κορυφή, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιος θα βγει νικητής από την μάχη VettelWebber, απάντησε, σαφώς ο Vettel.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...