Καιρό είχαμε να διαβάσουμε κάποια νέα χώρα που να τη συνδέουν με τη φιλοξενία αγώνων Formula 1. Ποια είναι η τελευταία χώρα που “παίζει” και μάλιστα δυνατά, αν ισχύουν οι αναφορές σε τοπική εφημερίδα; Όπως διάβασες από τον τίτλο, είναι η Κροατία.

Η τοπική καθημερινή εφημερίδα, Vecernji List, ισχυρίζεται πως η πίστα έχει προγραμματιστεί να γίνει λίγο έξω από την πρωτεύουσα, Ζάγκρεμπ, έχοντας μάλιστα την υποστήριξη της FIA και του Bernie Ecclestone και φυσικά τον αγαπημένο του αρχιτέκτονα, Hermann Tilke.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 250.000.000 €, με τη διάρκεια των εργασιών να υπολογίζεται στους 18 μήνες. Το ποσό αυτό θα καλυφθεί αποκλειστικά από ιδιώτες επενδυτές. Θα συμμετάσχει και η κροατική κυβέρνηση, αλλά μόνο για την διευκόλυνση των γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Η κατάσταση στην Κροατία δεν είναι η καλύτερη, αφού χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να ρίξουν την κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και των κατηγοριών για διαφθορά.

Σου θυμίζω τα λόγια του προέδρου της FIA, Jean Todt για τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει μια νέα πίστα για να μπει στο πρόγραμμα. Ελπίζουμε να τα εφαρμόσουν.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]