Ο πρόεδρος της FOTA και της McLaren, Martin Whitmarsh, εκφράζει την άποψή του για τις νέες πίστες που υπάρχουν στην Formula 1, λέγοντας πως έχουν χαθεί μερικές καλές ευκαιρίες για δημιουργία όμορφων και θεαματικών χαράξεων.

Τελευταίος είχε πει την γνώμη του ο Jackie Stewart, ο οποίος κατηγόρησε τον Γερμανό αρχιτέκτονα και… αδυναμία του Bernie Ecclestone, Hermann Tilke. Ο Whitmarsh δήλωσε:

Σκεφτείτε τις πίστες των αεροδρομίων όπως το Cleveland με πολλές στροφές και με περισσότερες από μία αγωνιστικές γραμμές. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαμε να το πούμε σαν μια χαμένη ευκαιρία (αναφερόμενος στο Abu Dhabi) εφόσον έχουν μια από τις μεγαλύτερες ευθείες στην Formula 1 και υπάρχει μόνο μία δυνατή αγωνιστική γραμμή. Η Βραζιλία είναι ένα καλό παράδειγμα. Οι εγκαταστάσεις δεν είναι καλές, αλλά οι αγώνες είναι φανταστικοί.

Έτσι, όταν ξεκινάς κάτι στην έρημο, χωρίς να υπάρχουν οικονομικοί περιορισμοί, είναι εύκολο που δεν πας με τον εύκολο δρόμο. Να αντιγράψεις δηλαδή μερικές από τις καλύτερες στροφές του κόσμου.

Ο Βρετανός πέταξε μπηχτές για το Bahrain και τα είπε ξεκάθαρα για το Abu Dhabi. Και καλά έκανε! Οι πίστες κατασκευάστηκαν πάνω στην έρημο, αλλά πα’ όλα αυτά οι αγώνες που παρακολουθούμε μόνο θεαματικοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Φυσικά δημιουργός είναι ο Tilke. Υπάρχει περίπτωση να αναλάβει άλλος; Με τον Ecclestone στο τιμόνι, μάλλον όχι.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: REUTERS/Kieran Doherty]