Η Ferrari έχει ετοιμάσει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο για την 150° Italia. Η Ιταλική ομάδα έκανε κάποιες δοκιμές στην ευθεία 2 μιλίων στην πίστα του Vairano της βόρειας Ιταλίας. Από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του ιταλικού Autosprint βλέπουμε μια νέα διάταξη των εξατμίσεων, η οποία θυμίζει αρκετά αυτή της Red Bull. Βέβαια όπως έχουμε πει αρκετές φορές η RBR δοκιμάζει 2 διατάξεις, όπου στην δεύτερη οι απολήξεις φτάνουν εμπρός από τα πίσω ελαστικά.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, είπε ότι συγκεκριμένες δοκιμές δεν υπολογίζονται στις κανονικές. Επίσης, ο Ιταλός είναι ευχαριστημένος από την αξιοπιστία του μονοθεσίου.

Ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Sam Michael, δηλώνει πως η Ferrari είναι μισό δευτερόλεπτο πίσω από την Red Bull!

Στην gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις περισσότερες φωτογραφίες. Σε αυτές φαίνεται η νέα εμπρός και πίσω αεροτομή, ο νέος διαχύτης και φυσικά και η διάταξη των εξατμίσεων.

[Πηγή: Autosprint]

 

 • Yiannis

  Συγχωρέστε με αν έχει σχολιαστεί παλαιότερα και το έχασα.
  Τι είναι αυτό το κέρατο πάνω στην κάμερα της εισαγωγής του κινητήρα???
  Το είχα δει και σε άλλες φωτογραφίες, αλλά πίστευα ότι κάποιο probe για τις δοκιμές θα είναι. Είναι μόνιμο αεροδυναμικό βοήθημα? Πλάκα μας κάνουν?
  Τέτοια “καγκουριά” δεν την περίμενα από τη ferrari…

  • Όχι, δεν είναι μόνιμο αεροδυναμικό βοήθημα! Εκεί πάνω βρίσκονται διάφοροι αισθητήρες μέτρησης. Το χρησιμοποιούν και άλλες ομάδες.

 • Yiannis

  OK! Το είδα σε πολλές φωτογραφίες της ferrari στην πίστα και με …τρόμαξε. Εδώ που τα λέμε πιο πολύ με κεραία τηλεμετρίας μοιάζει παρά με οτιδήποτε άλλο. Thanks mate!