Έχει γίνει μόδα τελευταία, αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργάζονται με οίκους μόδας. Μετά τον Karl Lagerfeld με την VW και τον Gucci την Fiat, αυτή τη φορά σειρά είχε η BMW να συνεργαστεί με τον Ιταλικό οίκο Trussardi για να δημιουργήσουν μια περιορισμένη έκδοση της 5 Series GT ώστε να εορτάσουν τα 100στα γενέθλια του Ιταλικού οίκου.

Η BMW 5 Series GT Trussardi έχει εμπνευστεί από τον κόσμο του δέρματος και των γαντιών και εξωτερικά είναι βαμμένη σε ένα νέο καφέ μεταλλικό χρώμα (Heraldic Brow) και διαθέτει γκρι διακοσμητικά. Φορά ζάντες 20″ με ελαστικά 245/40 μπροστά και 275/35 πίσω ενώ τα λογότυπα του οίκου βρίσκονται στα μπροστά φτερά.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι μπεζ δερμάτινες επενδύσεις με αντίθετες ραφές ενώ και εδώ κάνει την εμφάνιση του το λογότυπου του οίκου στα προσκέφαλα των καθισμάτων και στην κεντρική κονσόλα.

Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις 530d, 535d, 535i και 550i. Οι δύο πρώτες τροφοδοτούνται από έναν 3.0λιτρο turbo πετρελαιοκινητήρα απόδοσης 245 και 300 ίππων αντίστοιχα. Η έκδοση 535i διαθέτει έναν 3.0λιτρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 306 ίππων με την κορυφαία έκδοση 550i να φορά τον 4.4 λίτρων V8 turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 407 ίππων.

Το κάθε αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί με ειδική παραγγελία και έτσι ο χρόνος παράδοσης του θα ανέρχεται στις 6 εβδομάδες. Σε ότι αφορά την τιμή του αυτή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

[Πηγή: BMW]