Το Aston Martin Lagonda Concept παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης του 2009 αλλά οι κριτικές που είχε ακούσει τότε ήταν αποκαρδιωτικές και έτσι οι Άγγλοι είχανε αποφασίσει να παγώσει το project. Δύο χρόνια μετά, το SUV που έχει κατασκευαστεί πάνω στο πάτωμα της Mercedes-Benz GL-Class, φαίνεται ότι ετοιμάζεται να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Η Aston Martin αναζητά συνεργάτη που θα της παρέχει κινητήρες και πλατφόρμα για να κατασκευαστεί το πολυτελές SUV και αυτό γιατί θέλει να πουλήσει το Lagonda στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κίνας, Ρωσίας αλλά και στη Μέση Ανατολή, εκεί όπου τα θηριώδη SUV χρήζουν ιδιαίτερης εκτίμησης.

Ο Janette Green διευθυντής επικοινωνίας της Aston Martin, δήλωσε σε συνέντευξη στο Autocar ότι η Aston Martin πουλά τα αυτοκίνητα της σε 35 χώρες αλλά υπάρχουν κάποια όρια ώστε να οδηγήσει ένα σπορ αυτοκίνητο. Στη Ρωσία, για παράδειγμα, πρέπει να οδηγείς ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους δύσκολους δρόμους και τον δριμύ χειμώνα. Κυριότερος υποψήφιος συνεργάτης είναι η Mercedes-Benz αφού το πρωτότυπο βασιζόταν πάνω στην GL αλλά και επειδή η Aston φημολογείται ότι θα κατασκευάσει την επόμενη γενιά της Maybach.

O Green δεν ανέφερε τίποτε σχετικό με το πότε να περιμένουμε την έκδοση παραγωγής, της οποίας οι τιμές θα κυμαίνονται από £100.000 έως και £300.000 (€115.000 – €350.000)

[Πηγή: Autocar]