Σου αρέσει βρε παιδί μου να παίζεις παιχνίδια αυτοκινήτου, αλλά μισείς το να πατάς απλά κουμπιά και “τρελαίνεσαι” για προσομοιωτές; Προσπάθησες να κάνεις κάτι δικό σου, αρχικά με καναπέ ενώ μετά με πολυθρόνα αλλά τελικά αποφάσισες ότι θέλεις κάτι επαγγελματικό ώστε να σου δίνει το απόλυτο feeling. Σου έχω τη λύση! Η ολλανδική εταιρεία Playseats, σε συνεργασία με την Red Bull Racing έφτιαξαν ένα νέο κάθισμα – cockpit – τιμονιέρα, όπως θέλεις πες το, που αν και θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, έχει ήδη συγκεντρώσει την προσοχή πολλών, σίγουρα και την δική σου τώρα που το είδες!

Αν νομίζεις ότι μόνο “απλοί” άνθρωποι θα τρέξουν να τον αποκτήσουν, κάνεις λάθος αφού ο ιδρυτής της Playseats, Fernando Smit, αποκάλυψε πως ήδη έχει παραγγελίες από οδηγούς της Formula 1! Φυσικά δεν είπε ονόματα. Ο Smit δήλωσε για το δημιούργημα της εταιρείας του:

Η αυστριακή εταιρεία θα χρησιμοποιεί και θα προωθεί το κάθισμα οδήγησης Playseat F1, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Playseats σε συνεργασία με την Red Bull Racing για να φέρει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ένα βήμα πιο κοντά στον καταναλωτή. Οι εποχές που οι άνθρωποι έτρεχαν καθισμένοι σε καρέκλα κουζίνας, έχοντας το τιμόνι στο τραπέζι, έχουν περάσει εδώ και καιρό. Αλλά το νέο κάθισμα της Playseats πηγαίνει τους εικονικούς αγώνες σε άλλο επίπεδο. Η αλληλεπίδραση με το παιχνίδι αγώνων είναι ασυναγώνιστη. Ο χρήστης αισθάνεται ότι βρίσκεται στην πίστα. Οι άνθρωποι θα νιώσουν σαν να είναι πραγματικοί οδηγοί αγώνων.

Ο προσομοιωτής είναι συμβατός με Playstation2, Playstation3, Xbox 360, Wii και PC. “Καλά όλα αυτά, αλλά πες μας και την τιμή“, θα σκέφτεσαι. Αν θέλεις να τον αποκτήσεις θα πρέπει να δώσεις €950. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται το τιμόνι ή τα πεντάλ. Να σας πω πότε έχω γενέθλια να μου το πάρετε δώρο;

[Πηγή: Playseat]