Whitmarsh: Η McLaren θα σας εκπλήξει

Σχετικά άρθρα

Έχουμε δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σχετικά με την απόδοση της MP4-26. Τώρα τελευταία όμως, η McLaren βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για την πιο αισιόδοξη ομάδα αυτού του μήνα. Τι νέο έχουμε όμως; Ο πρόεδρος της βρετανικής ομάδας, Martin Whitmarsh, οι μηχανικοί της ομάδας πιέζουν στα όριά τους και κάποιες φορές τα έχουν ξεπεράσει. Στις 15 ημέρες των δοκιμών ποτέ δεν σημείωσαν τον πρώτο χρόνο, ωστόσο, ο Whitmarsh πιστεύει πως η ομάδα του θα ξεπεράσει τις ίδιες τους τις προσδοκίες.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, θέσαμε κάποιους εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους για την απόδοση της MP4-26. Η McLaren είναι μια ασυμβίβαστη ομάδα και όπως συμβαίνει με κάθε αυτοκίνητο που κατασκευάζουμε, έχουμε την τάση να πιέζουμε την εξέλιξη στα όρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ξεπερνάμε και η χιλιομετρική έλλειψη επηρεάζει την αγωνιστική προετοιμασία. Ωστόσο, λέγονται δοκιμές για έναν λόγο, και η δοκιμή της MP4-26 στα όριά της, ήταν ιδιαίτερα διδακτική. Στην πραγματικότητα έχουμε συγκεντρώσει έναν τεράστιο αριθμό από χρήσιμα δεδομένα για το μονοθέσιο, για τα χαρακτηριστικά του και για την διαχείριση των ελαστικών. Έτσι, έχουμε τελειοποιήσει ακόμα ένα πακέτο για την Μελβούρνη και ακόμα μια φορά έχουμε θέσει εξαιρετικά υψηλούς στόχους για το πρώτο Σαββατοκύριακο της σεζόν.

Αν νομίζω ότι ο ρυθμός μας στις δοκιμές ήταν αντιπροσωπευτικός; Όχι. Θα είμαστε το φαβορί για τον προσεχή αγώνα; Δυστυχώς, όχι. Αν έχω την αίσθηση ότι έχουμε την ικανότητα να εκπλήξουμε μερικά άτομα; Πάρα πολύ.

Μετά τις δηλώσεις ότι η McLaren μπορεί να πιάσει τις κορυφαίες ομάδες, τώρα ο Lewis Hamilton προσθέτει:

Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός ότι οι δοκιμές ήταν πιο δύσκολες απ’ ότι περιμέναμε. Τα χιλιόμετρα που κάναμε δεν ήταν τόσα πολλά όσο των αντιπάλων μας, και ούτε είχαμε τον δικό τους ρυθμό. Ωστόσο, η MP4-26 έχει καλή αίσθηση. Μου αρέσει η οδήγηση του αυτοκινήτου μας, νομίζω ότι φροντίζει τα ελαστικά αρκετά καλά και ξέρω ότι θα κάνουμε περαιτέρω βήματα εν όψη του πρώτου αγώνα.

Πηγαίνουμε στην Μελβούρνη έτοιμοι για μάχη. Κάποιες ομάδες είναι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένες, τόσο από άποψη αξιοπιστίας, όσο και από άποψη ρυθμού, αλλά αυτά μπορεί να μετράνε λίγο στους απρόβλεπτους και χαοτικούς αγώνες στην έναρξη της σεζόν, οι οποίοι όμως είναι ζωτικοί για τους βαθμούς που παίρνεις. Πιστεύω ακράδαντα ότι, ενώ η προετοιμασία δεν είναι όσο ομαλή θα θέλαμε, έχω την εντύπωση ότι θα φτάσουμε στη Μελβούρνη βρισκόμενοι σε πλήρη συντονισμό και αυτό είναι που με κάνει πραγματικά ενθουσιασμένο.

Σου φάνηκαν αισιόδοξες οι δηλώσεις που διάβασες μέχρι τώρα; Δεν τελείωσα. Ο Jenson Button είναι ο πιο αισιόδοξος, αφού ο Πρωταθλητής του 2009 πιστεύει ότι με την εξαιρετική διαχείριση ελαστικών μπορεί να φτάσει στην νίκη!

Το Albert Park μου αρέσει. Έχω κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες. Είναι μια εξαιρετική πίστα, και πάντα έχουμε απρόβλεπτους αγώνες, ίσως επειδή είναι στην έναρξη της σεζόν και τα πράγματα δεν έχουν προσδιοριστεί και συχνά βλέπουμε γρήγορα αυτοκίνητα να βγαίνουν εκτός από τον ενθουσιασμό που έχουν.

Με το θέμα των ελαστικών, θα μπορούσε να είναι ένα συναρπαστικό και απρόβλεπτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ρωτήθηκα αν θα μπορούσαν να φτάσω τις 3 συνεχόμενες νίκες στην Αυστραλία. Στα χαρτιά δεν δείχνει πιθανό, αλλά ποιος μπορεί να ξέρει. Εγώ πάντως δεν θα το απέκλεια.

[Πηγή: espnf1 | Photo copyright: Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα