Hamilton: Μπορούμε να τους φτάσουμε

Σχετικά άρθρα

Λες να ξέρουν κάτι παραπάνω στην McLaren για την απόδοση της MP4-26 που δεν το ξέρουμε εμείς; Από τις δηλώσεις του προέδρου της βρετανικής ομάδας, Martin Whitmarsh φάνηκε μια αισιοδοξία. Ο Jenson Button μας είπε ότι δεν πρέπει να ξεγράφουμε την McLaren. Ποιος έμεινε; Ο Lewis Hamilton. Ο 26χρονος πιστεύει ότι οι χρόνοι που είδαμε στο περασμένο τεστ της Βαρκελώνης δεν λένε όλη την αλήθεια και ότι η απόδοση της MP4-26 έχει καλυφθεί από τα προβλήματα αξιοπιστίας που έχουν ταλαιπωρήσει την ομάδα του Woking.

Κοίταξα τους χρόνους και όλοι ήταν στο 1:21 και εγώ δεν μπόρεσα να μπω στο 1:21. Την άλλη μέρα έκανα 1:22. Έτσι, αν κοιτάξουμε τους χρόνους, είμαστε 2 δευτερόλεπτα σε σχέση με τους άλλους. Αλλά δεν είμαστε 2 δευτερόλεπτα μακριά. Χθες (Παρασκευή) ο Jenson δεν έτρεξε με λίγα καύσιμα ή δεν είχε φρέσκο σετ ελαστικών, έτσι είναι δύσκολο να ξέρουμε που είμαστε. Υποθέτω ότι έκαναν προσομοίωση κατατακτήριων, οπότε το 1:21.2 ήταν πολύ, πολύ ανταγωνιστικό. Νομίζω θα μπορούσαμε να πέσουμε σε ένα χαμηλό του 1:22, απλώς είναι μια εικασία.

Το πρώτο που πρέπει να λύσουν οι μηχανικοί του Woking είναι τα προβλήματα αξιοπιστίας. Ο Hamilton πιστεύει ότι χωρίς αυτά ο ρυθμός στον αγώνα δεν θα είναι τόσο κακός σε σχέση με τους άλλους.

Έχω κάνει κάποια stint μεγάλης διάρκειας τις τελευταίες μέρες με διαφορετικά ελαστικά. Όχι το Σάββατο, αλλά τις προηγούμενες μέρες. Την άλλη μέρα το αυτοκίνητο είχε αρκετά καλύτερη αίσθηση. Νομίζω ότι ο ρυθμός μας στον αγώνα δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται. Το θέμα είναι αν μπορούμε να τελειώσουμε έναν αγώνα, αλλά ο ρυθμός μας δεν είναι τόσο κακός σε σύγκριση με τους άλλους. Χρειάζεσαι σίγουρα ένα διαφορετικό στυλ οδήγησης και μια διαφορετική προσέγγιση για τα ελαστικά σε σχέση με πέρυσι. Δεν είμαι απογοητευμένος. Είναι σκληρό για όλους στην ομάδα, επειδή ο καθένας δουλεύει πολύ σκληρά για αυτά που θα έρθουν και θα φαίνονται τόσο όμορφα. Η MP4-26 δεν είναι καταστροφή, απλά δεν είναι τόσο αποδοτική όσο θα θέλαμε αυτή τη στιγμή.

Είναι κάτι πάνω στο οποίο χτίζουμε και αξίζει πραγματικά. Αν κοιτάξετε την περασμένη σεζόν δεν είχαμε το ταχύτερο αυτοκίνητο στην αρχή, αλλά ήμασταν μέσα και πήραμε την δεύτερη θέση στους κατασκευαστές. Είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα παιδιά.

Ο Πρωταθλητής του 2008 πιστεύει ότι η McLaren έχει πολλή δουλειά, όμως τονίζει πως θα έρθουν αναβαθμίσεις για τον πρώτο αγώνα στην Μελβούρνη στις 27 Μαρτίου.

Είμαι ενθουσιασμένος, έχουμε μια μακρά σεζόν μπροστά μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά επίσης έχουμε περισσότερες αναβαθμίσεις για την Μελβούρνη. Το πρωτάθλημα είναι ανοιχτό, και δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε. Όλοι στην ομάδα θα πιέσουμε πολύ, πολύ σκληρά.

[Πηγές: espnf1, McLaren | Photo copyright: Clive Mason/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...