1 δευτ. στον γύρο θέλει να βρει η McLaren από το νέο πακέτο στην Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

Η McLaren είναι μια ομάδα που δεν συμβιβάζεται, έλεγε ο Martin Whitmarsh και προσπαθεί να μας το δείξει από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Αυστραλία σε μόλις 6 ημέρες. Η βρετανική ομάδα έχει ετοιμάσει έναν νέο αεροδυναμικό πακέτο για την Μελβούρνη με τις κυριότερες αλλαγές να είναι το νέο πάτωμα και η νέα διάταξη των εξατμίσεων. Φυσικά θα υπάρχουν και άλλες αλλαγές.

Η διάταξη είναι απλούστερη, όμως η McLaren ελπίζει πως θα είναι πιο αποδοτική και κυρίως πιο αξιόπιστη. Στόχος της ομάδας είναι η βελτίωση του ρυθμού της MP4-26 κατά 1 δευτερόλεπτο στον γύρο! Πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη. Ο Whitmarsh δήλωσε:

Έχουμε ένα εντελώς νέο πάτωμα και ένα νέο σύστημα εξατμίσεων. Υπάρχουν και πολλά άλλα, αλλά θα τα δούμε στην Αυστραλία. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με την αξιοπιστία και την απόδοση του αυτοκινήτου στο τελευταίο τεστ. Έχουμε κάνει μερικές δραματικές αλλαγές, και αυτές θα φανούν στην Αυστραλία. Υπάρχει κάποιος ρίσκο, αλλά νομίζω το αυτοκίνητο θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό στην Αυστραλία.

Νομίζω ότι η διάταξη των εξατμίσεων έχει απλούστερο σχεδιασμό. Θεωρώ ότι οι εξατμίσεις έχουν γίνει αρκετά ακραίες για τα μονοθέσια. Και εμείς είχαμε μερικές πολύ ακραίες λύσεις. Αλλά νομίζω ότι δεν προσφέρουν πολλά για την πολυπλοκότητά τους. Πιστεύω ότι το αυτοκίνητο δεν είναι κακό. Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκλειδώσουμε τις εξατμίσεις για να βρούμε περισσότερη απόδοση.

Είχαμε μερικές πολύ δημιουργικές ιδέες, και μερικές θα μπορούσαν να προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Αλλά αν τελικά δουλέψουν θα πρέπει να είναι ανθεκτικές και κατάλληλες για τον αγώνα. Ειλικρινά, μερικές λύσεις δεν ήταν κατάλληλες και έτσι έπρεπε να δουλέψουμε πάλι πάνω σε αυτές. Αλλά νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε κάποιες ενδιαφέρουσες επιδόσεις.

Και πάλι θα είναι δύσκολο Σαββατοκύριακο, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε περισσότερε από ένα δευτερόλεπτο σε απόδοση. Δεν είναι αυτό που θες να κάνεις μετά από ένα τεστ, αλλά νομίζω ότι ήταν σωστή απόφαση. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, αλλά πάντα στοχεύουμε στη νίκη του αγώνα. Δεν προβλέπω ότι, αλλά λέω ότι στοχεύουμε να νικήσουμε.


[Πηγή: autosport | Photo copyright: JOSEP LAGO/AFP/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα