Επίθεση στην FIA και τον πρόεδρό της, Jean Todt αποφάσισε να εξαπολύσει το αφεντικό της Formula 1, Bernie Ecclestone. Ο 80χρονος δηλώνει πως ο Jean Todt είναι ο Max Mosley των φτωχών, αφού θεωρεί πως ο Γάλλος δεν κάνει καλό στην Formula 1.

Ο Jean Todt είναι ο Max των φτωχών. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο κάνοντας αυτό που ο Max δεν έκανε τόσο πολύ. Φυλάει τα μωρά και κάνει χειραψίες. Αυτό μπορεί να είναι καλό για την FIA, αλλά δεν το χρειαζόμαστε στην Formula 1.

Τι όμως έκανε τον CEO της Formula 1 τόσο θυμωμένο; Φαίνεται πως η κύρια διαφωνία εντοπίζεται στους turbo κινητήρες. Ο Βρετανός πιστεύει ότι ο τωρινός ήχος θα χαθεί. Είναι όμως αφεντικό και έτσι σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πηγές του AutoBlog.gr, οι turbo κινητήρες αναβάλλονται για το 2014 και ίσως για το 2015. Ο Bernie επίσης, πιστεύει ότι οι κανόνες θα πρέπει να γράφονται από τις ομάδες και την FOM και όχι από την FIA.

Θα πρέπει να γράψουμε τους κανόνες με τις ομάδες. Θα πρέπει να γράφουμε τους κανόνες και μετά να τους δίνουμε στην FIA για να ελέγχει αν τηρούνται. Θα είναι σαν την αστυνομία. Η αστυνομία δεν γράφει τους κανόνες και σου λέει να πηγαίνεις με 30mph. Η FIA είναι ένα αστείο.


[Πηγή: thef1times | Photo copyright: REUTERS/Lionel Cironneau/Pool]