Saab: Προσωρινή διακοπή της παραγωγής λόγω χρεών

Σχετικά άρθρα

Σε επιβεβαίωση της προσωρινής αναστολής της παραγωγής στο εργοστάσιο του Trolhattan κατέληξαν χθες μετά από σύσκεψη που είχαν στα κεντρικά της ”μαμάς” Skyker οι άνθρωποι της Saab αφού λόγω μη εξόφλησης πληρωμών κάποιον προμηθευτών της, ξέμειναν από ανταλλακτικά.

Η SAAΒ αναφέρει ότι αναμένει την επίλυση των θεμάτων αυτών σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ σήμερα το πρωί η παραγωγή ξαναξεκίνησε κανονικά. Μια ενδεχόμενη παύση της παραγωγής θα σήμαινε απώλεια αρκετών χιλιάδων ευρώ ενώ θα ανησυχούσε και τους υπόλοιπους προμηθευτές και οικονομικούς αναλυτές για το αν και πόσο η οικονομική κατάσταση της Saab παραμένει οικονομικά σταθερή. Δεδομένου ότι η Spyker πούλησε πρόσφατα την δική της μονάδα αυτοκινήτου στην CPP, η Saab θα πρέπει να έχεις αρκετά μετρητά σε ετοιμότητα για να πληρώσει όλους τους λογαριασμούς της παρόλο που πέρσι ανακοίνωσε απώλειες της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

Το AutoNews αναφέρει ότι το εργοστάσιο της εταιρίας ξανασταμάτησε για δεύτερη φορά σήμερα (Τετάρτη 30/3/2011) αλλά η εταιρία υπόσχεται να ξαναξεκινήσει την παραγωγή αύριο Πέμπτη με την πληρωμή ενός τουλάχιστον από τους βασικούς της προμηθευτές της. Ο Ρώσος πάντως τα είχε πει.

[Πηγή: Spyker/Saab, AutoNews]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

STATEMENT ON SAAB AUTOMOBILE PRODUCTION

Zeewolde, The Netherlands, 30 March 2011 – Spyker Cars N.V. (Spyker) announces that after a short production stop at Saab Automobile yesterday afternoon, this morning production re-started again.

Certain suppliers halted supplies to Saab Automobile pending discussions about payments and supply terms. Saab Automobile expects to resolve these issues in the short term, also to prevent any further disruptions in supply. Saab Automobile has sufficient means to meet its immediate liquidity needs from existing and available sources. In addition, Saab Automobile continues to work on longer term solutions to further strengthen its financial position and improve its capital structure.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί μια υπερσπάνια Spyker C8 Laviolette LM85 του 2009

Μπορεί η Spyker να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και να έχει πτωχεύσει, παρά την τελευταία προσπάθεια των Ρώσων, αλλά τουλάχιστον έχει βγάλει μερικά...

Ο διάδοχος του Saab 9-5 πιο κοντά στην παραγωγή

Ζούμε σε ιδιαίτερες εποχές. Πολλές νέες μάρκες "ξεφυτρώνουν" κάθε μήνα και οι μάρκες που ήταν σε λήθαργο (λέγε με Lancia) φαίνεται να αναβιώνουν. Υπάρχουν...

Το NEVS Emily GT ίσως περάσει στην παραγωγή

Ήταν τέλη Απριλίου όταν η NEVS αποκάλυψε το Emily GT, ένα αυτοκίνητο που ανέπτυξε, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του...