Δεν ξέρω αν είναι μια ακόμα δικαιολογία ή αν πραγματικά ισχύει, αλλά ο πρόεδρος της Mercedes GP, Ross Brawn, ισχυρίζεται ότι το κακό set-up της W02 ήταν αυτό που έκανε το μονοθέσιο τόσο αργό. Και τα 2 μονοθέσια της γερμανικής ομάδας εγκατέλειψαν στο Albert Park, όμως πριν από την διπλή εγκατάλειψη τα “ασημί βέλη” δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να πλησιάσουν το ρυθμό των Red Bull, McLaren και Ferrari. Ούτε στις κατατακτήριες είδαμε την ταχύτητα της W02.

Ο Ross Brawn υπογραμμίζει:

Πήραμε μια προσέγγιση από τα χειμερινά τεστ η οποία μας οδήγησε στην τελική μορφή του αυτοκινήτου στη Βαρκελώνη. Η Βαρκελώνη είναι μια πίστα που ποτέ δεν ήμασταν καλοί εκεί, όμως το αυτοκίνητό μας ήταν πολύ καλό εκεί. Ήρθαμε εδώ το Σαββατοκύριακο με την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Αλλά είχαμε ένα κακό Σαββατοκύριακο. Στις μέρες μας, τα αυτοκίνητο έχουν πολλά και ενδιαφέροντα συστήματα και πάντα πρέπει να τα κάνεις να δουλέψουν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάναμε τη θεμελιώδη δουλειά με την ισορροπία και το set-up. Ήταν απογοητευτικό Σαββατοκύριακο και έπρεπε να τα πάμε καλύτερα σε σχέση με αυτό που κάναμε.

Το πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί μας δεν ξέρουν που θα είναι το αυτοκίνητο κάθε φορά που στρίβει. Είχαμε πρόβλημα με αρκετά συστήματα του μονοθεσίου. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που έκαναν δύσκολο το Σαββατοκύριακο και το πιο δύσκολο ήταν ότι οι οδηγοί και οι μηχανικοί μας δεν μπορούσαν να εργαστούν σωστά πάνω στο μονοθέσιο.

Υπάρχουν αναβαθμίσεις που είναι προγραμματισμένες, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχουμε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα να δουλέψουν μαζί μέσα στο Σαββατοκύριακο και τότε θα έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση.

[Πηγή: planetf1 | Photo copyright: Mercedes GP]

  • Mclarenmaniac

    Το ερώτημα είναι , πόσο καλύτερη απόδοση μπορεί να έχει η Mercedes , όταν λέει χαρακτηριστικά ο R.Brawn , ότι  οι οδηγοί μας δεν ξέρουν που θα είναι το αυτοκίνητο κάθε φορά που στρίβει , πότε θα έρθουν οι αναβαθμίσεις και αν θα δουλέψουν σωστά όπως υπολογίζουν , μου φαίνεται πως  πάλι θα είναι πίσω απο τις 3 ομάδες που δείχνουν ικανές για νική και δύσκολα πάλι θα μπορέσουν να φτάσουν σε επίπεδο που θα κάνει δυνατή κάποια νίκη για την Mercedes , μακάρι να τα καταφέρουν μια ακόμα ομάδα ανταγωνιστική , το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι περισσότερο θέαμα και ανταγωνισμό .