Ακόμα περισσότερα θέλει η McLaren

Σχετικά άρθρα

Μπορεί στην Αυστραλία η MP4-26 να ήταν πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της McLaren έχουν χαλαρώσει στη δουλειά τους. Οι Βρετανοί ξέρουν ότι η Red Bull διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή, γνωρίζουν, όμως, και την εξαιρετική εξελικτική ικανότητα που έχουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έτσι, μοναδικός στόχος είναι να κάνουν την MP4-26 το ταχύτερο μονοθέσιο. Φυσικά, αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αυτό μας λέει και ο CEO της McLaren, Jonathan Neale.

Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο. Προφανώς δεν το έχουμε. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι στους επόμενους αγώνες ο Lewis και ο Jenson θα ξεκινούν από την πρώτη σειρά. Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Υπάρχουν ορισμένοι τομείς που είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά στο στάδιο αυτό όλα είναι σχετικά για το πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα ελαστικά και για το πως μπορούμε να πάρουμε περισσότερη κάθετη δύναμη από το μονοθέσιο.

Η πιθανότητα βροχής για το 3ήμερο είναι μεγάλη, αλλά η McLaren έχει μάθει από το περσινό της λάθος στις κατατακτήριες.

Πέρυσι εμείς και η Ferrari ήμασταν γύρω από τις θέσεις 22 και 23 και αυτό σε κάνει πάντα να νιώθεις άβολα το βράδυ του Σαββάτου. Πάμε να τρέξουμε με μεγάλη πιθανότητες βροχής. Θα είναι ενδιαφέρον για τους θεατές το άγχος των ομάδων. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως δουλεύουν τα ελαστικά της Pirelli για βροχή. Είχαμε κάποιες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια των δοκιμών, αλλά δεν έχουμε πολλά με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Είναι το ίδιο για όλους.

Για τον αγώνα στο Albert Park, ο Neale δήλωσε:

Αν και δεν κερδίσαμε τον αγώνα, ήμασταν ευχαριστημένοι με την από απόδοση του αυτοκινήτου μας. Ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη μας. Δεν πέρασε λεπτό που να μην σκεφτήκαμε ότι η Ferrari και η Mercedes έχουν δείξει το καλύτερό τους. Είδαμε και τις δύο στις δοκιμές και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχουν περισσότερα να δείξουν.

Ο 48χρονος μίλησε, επίσης και για το DRS και τις αλλαγές που είναι πιθανό να γίνουν.

Ο Paddy Lowe (Τεχνικός Διευθυντής της McLaren) συνεργάζεται στενά με την FIA και με άλλους τεχνικούς διευθυντές για να διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε σε θέση για το πως θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμα αυτό. Η Μαλαισία έχει μια καλή ευθεία και μπορούμε να δούνε πως θα πραγματικά θα δουλέψουν τα πράγματα. Δεν πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε γενική αναθεώρηση, απλά τώρα πρέπει να συνεργαστούμε με τη FIA για βελτίωση.

[Πηγή: Formula 1 | Photo copyright: McLaren]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...