Ο Ρώσος πρωθυπουργός αφού οδήγησε ένα μονοθέσιο της Renault Formula 1 πέρυσι, φέτος πήρε για test drive το πρώτο υβριδικό ρώσικο αυτοκίνητο, το Yo-Mobile. Ο Putin οδήγησε το αυτοκίνητο σε μια διαδρομή 10 χλμ από το σπίτι του έως το εξοχικό σπίτι του προέδρου Medvedev, λίγο έξω από την Μόσχα.

Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί από την Yo-Auto, μια κοινοπραξία μεταξύ της κατασκευάστριας φορτηγών Yarovit Motors και της Onexim Group, της εταιρίας του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Mikhail Prokhorov. Μέχρι στιγμής ο Prokhorov έχει δώσει 200 εκατ. δολάρια ώστε να κατασκευαστεί το Yo-Mobile. Οι άνθρωποι της Yo-Auto εκτιμούν ότι θα πουλάνε 10.000 μονάδες ετησίως όταν αυτό θα ξεκινήσει να πωλείται από το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Παρότι η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, η Yo-Auto αναφέρει ότι θα διαθέτει μια πολύ προσιτή τιμή και θα κυμαίνεται γύρω στις $12.000 με $15.000 (€8.500 – €10.500).

Το Yo-Mobile διαθέτει έναν ασυνήθιστο υβριδικό συνδυασμό. Χρησιμοποιεί έναν περιστροφικό κινητήρα που λειτουργεί είτε με βενζίνη είτε με φυσικό αέριο ο οποίος συνδυάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες. Αντί για μπαταρίες λιθίου, διαθέτει έναν υπερ-πυκνωτή για να αποθηκεύει την ενέργεια. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 3.5 λίτρα/100 χλμ και έχει αυτονομία 1.100 χλμ. Ο κατασκευαστής αναφέρει ότι τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 8 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 130 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο που δοκίμασε ο Putin ήταν τετρακίνητο με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, κλιματισμό και cruise control. Αναλυτικές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο μπορείς να βρεις στα video που ακολουθούν.

[Πηγή: YouTube]