Το πνευματικό, χειροκίνητο, κολωνάκι που έβαλαν πριν μερικούς μήνες στην αρχή της Χάληδων στην Πλατεία 1866, στην πλέον πολυσύχναστη πλατεία των Χανίων, για να οριοθετεί τον δακτύλιο της παλιάς πόλης, έχει αποφασίσει από καιρό να σηκώνεται μόνο του. Σήμερα λοιπόν, το πέτυχε το διερχόμενο αμάξι που βλέπεις στις αποκλειστικές φωτογραφίες! “Περιέργως” ο Δήμος δεν το έφτιαχνε και η Τροχαία δεν ήταν αρμόδια! Σημειώσατε ότι οι Δημοτικοί Αστυνόμοι περνάνε τουλάχιστον 6 φορές την ημέρα από το σημείο (3 πεζά ζευγάρια από 2 φορές), χώρια οι εποχούμενες περιπολίες. Ακόμη, στα 5 μέτρα από το σημείο είναι το αγαπημένο σημείο στάθμευσης της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο εργολάβος που κλήθηκε στο σημείο δήλωσε “Εγώ απλά τα προμηθεύομαι και τα τοποθετώ, δεν φταίω που δεν κουμπώνουν” (!?!?!). Ο Δημοτικός “Αστυνόμος” που ήρθε στο σημείο αποφάσισε να κλείσει τον δρόμο, μην τυχών και πεταχτεί και το τελευταίο κολωνάκι και πετύχει κι άλλο αμάξι, μόνο αφού του τα “έψελναν” οι περαστικοί για μισή ώρα τουλάχιστον. Μετά επέκρινε το θύμα που δεν είχε καλέσει ακόμη γερανό να πάρει το αμάξι του! Φαντάζομαι ότι μετά από λίγη ώρα θα του έγραφε κλίση για παράνομη στάθμευσης…

Ο Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, έβαλε τις φωνές στο άτυχο θύμα επειδή έκανε το λάθος να μιλήσει στον Δημοτικό “Αστυνόμο”. Και τέλος πάντων για να μην γράψω τί είναι η Ελλάδα… Η άτυχη κυρία που έπεσε πάνω της το κολωνάκι, εκτός του σοκ, δεν έπαθε άλλο κακό. Όσο για το αμάξι της, έχασε σίγουρα προφυλακτήρα και ψυγείο, ενώ φαίνεται να μην έχει χτυπηθεί το κάρτερ. Όσο για την επισκευή του και την αποζημίωσή της… “ο Θεός βοηθός…” ή να πω καλύτερα ο “ο Δίας βοηθός…”!