Από τον αγώνα της Μαλαισίας αυτό που έχει συζητηθεί περισσότερο είναι η μάχη μεταξύ των δύο κορυφαίων οδηγών της Formula 1, Fernando Alonso και Lewis Hamilton. Ο Ισπανός άργησε να βγει από το slipstreaming του Βρετανού, με αποτέλεσμα να τραυματίσει “θανάσιμα” την μπροστινή αεροτομή και να χάσει όλες τις ελπίδες του για την 3η θέση του βάθρου. Και οι δύο οδηγοί τιμωρήθηκαν με προσθήκη 20 δευτερολέπτων στον τελικό τους χρόνο (ο Alonso γιατί προκάλεσε το ατύχημα και ο Hamilton γιατί άλλαξε πάνω από μία φορά τη γραμμή του στη μεταξύ τους μάχη), όμως ο “El Nano” δεν έχασε καμία θέση, σε αντίθεση με τον “Billion Dollar Man” που από την 7η έπεσε στην 8η θέση.

Οι σχολιαστές του BBC, Martin Brundle και ο David Coulthard ισχυρίζονται ότι δεν είδαν κάτι παράνομο στις κινήσεις του Hamilton, και πως ο Alonso κατήγγειλε τον Hamilton στους αγωνοδίκες. Ο David Coulthard αναφέρει:

Εγώ δεν είδα κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε κιόλας. Για το σχολιασμό στηριζόμαστε σε αυτό που βλέπουν όλοι και όχι σε αυτό που βλέπει ο διευθυντής ή ο cameraman. Ο διευθυντής του αγώνα, Charlie Whiting, δεν σημείωσε κάτι εκείνη την ώρα, ή δεν έκρινε κάτι που είναι άξιο έρευνας. Άρα ξεκάθαρα η Ferrari και ο Alonso έθεσαν το ζήτημα όταν πήγαν στους αγωνοδίκες για την σύγκρουση.

Φαίνεται ότι ο Alonso ήταν σε δύσκολη θέση και ανέφερε την υπόθεση για τον Hamilton στους αγωνοδίκες. Αυτό δεν κάνει την καταγγελία λιγότερο έγκυρη. Και μόλις αναφέρθηκε, οι αγωνοδίκες ήταν υποχρεωμένοι να τηρήσουν τους αγώνες.

Ο Martin Brundle ανέφερε από την πλευρά του:

Δεν είδαμε κάτι στον σχολιασμό που να χτύπησε τον συναγερμό, αλλά οι αγωνοδίκες έχουν πρόσβαση σε πολύ περισσότερο υλικό και δεδομένα σε σχέση με εμάς και υποψιάζομαι ότι θέλουν να δημιουργήσουν νέο ύφος στην Formula 1. Το πρόβλημα είναι ότι θα υπάρχουν 4 διαφορετικοί αγωνοδίκες αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κίνα και πρέπει να υπάρχει σύνεση σε κάθε διαδικασίας λήψης κάποιας απόφασης.

Για παράδειγμα θα υπάρχουν συγκρίσεις μεταξύ του τί έκανε ο Hamilton στη Sepang, τις κινήσεις του Felipe Massa στην Αυστραλία, καθώς και τις αμυντικές κινήσεις του Vettel στην πρώτη στροφή. Εμείς δεν ακούσαμε κάτι σχετικά με το ενδεχόμενο του Hamilton κατά τη διάρκεια του αγώνα, επειδή το θέμα αναφέρθηκε μόνο από τον Alonso και τη Ferrari. Ο Alonso τιμωρήθηκε με 20 δευτερόλεπτα, αλλά δεδομένου ότι δεν προκάλεσε ζημιά στον αγώνα του Βρετανού, θα πίστευα ότι η είσοδος στα pit για νέα πτέρυγα θα ήταν αρκετή σαν ποινή.

[Πηγή: planetf1]