Η είδηση από τα χείλη της Volkswagen απομένει, αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 05/05/2011 θα προβεί σε δηλώσεις στο Rally Σαρδηνίας (5-8 Μαΐου 2011), ώστε να ανακοινώσει επίσημα την συμμετοχή στο WRC. Ήδη από τον Αύγουστο του 2010 υπήρχαν φήμες, πως η VW έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον, οι οποίες φούντωσαν τον περασμένο Μάρτιο, και πράγματι, σε λιγότερο από έτος κάνει την είσοδό της!

Και είναι μια είσοδος, που αν μη τι άλλο, η Citroen φοβάται, καθώς γνωρίζει τη θέση του VW group στην αυτοκινητοβιομηχανία, και γνωρίζει πως η επένδυσή της VW, θα έχει στόχο την ίδια τη πρωτοκαθεδρία της Citroen. Όμως, η κόντρα τους έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς υπάρχουν φήμες πως η VW έχει επιδιώξει να πάρει στο στρατόπεδο της τον Loeb, με το Γάλλο να αρνείται τα 15.000.000 της VW.

Πάντως, όλοι οι παράγοντες της VW κρατούν τα στόματα τούς κλειστά, και όταν ρωτήθηκε υψηλόβαθμος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο αυτή τη στιγμή.”

Φημολογείται επίσης, πως το αμάξι που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ένα Polo και πως ο Petter Solberg και ο Nasser Al-Attiyah που κέρδισε το φετινό Dakar, βρίσκονται πολύ κοντά στην υπογραφή συμβολαίων, ως οδηγοί. Υπομονή.

[Πηγή: Autosport]