Ο Fernando Alonso με τον τεχνικό διευθυντή της Ferrari, Aldo Costa

Μπορεί μέχρι το επόμενο Grand Prix στην Τουρκία να μεσολαβούν σχεδόν 3 εβδομάδες, ωστόσο ο Fernando Alonso πιστεύει ότι η Ferrari δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα. Ο Ισπανός ισχυρίζεται ότι η ιταλική ομάδα θα πρέπει τουλάχιστον να κλείσει λίγο τη διαφορά που τη χωρίζει από την Red Bull και τη McLaren.

Ρεαλιστικά, δεν περιμένω να δω μια Ferrari ικανή να νικήσει την Red Bull ή τη McLaren στην Τουρκία. Αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς.

Η Red Bull είναι ακόμα μπροστά. Το αυτοκίνητό μας ήταν ίδιο, αεροδυναμικά και μηχανικά, όπως ήταν στη Μαλαισία. Η Mercedes και η McLaren είχαν αναβαθμίσεις, και ίσως γι’ αυτό ήταν καλύτερες. Πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε τον πυρήνα του δικού μας προβλήματος και να βελτιωθούμε από εκεί.

Στην Τουρκία θα έχουμε κάποιες βελτιώσεις, αλλά οι ομάδες δεν θα κάνουν διακοπές, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξουν πολύ οι βαθμολογίες. Προσωπικά, θα κάνω ένα διάλειμμα, καθώς είμαι ήδη έναν μήνα μακριά από το σπίτι μου. Θα κάνω βόλτα με το ποδήλατό μου και θα καθαρίσει το μυαλό μου.

Η ανάγκη για βελτίωση της 150° Italia είναι μεγάλη. Το ιταλικό μονοθέσιο θα έχει μερικές αναβαθμίσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά, όπως λέει και ο “El Nano”, και οι άλλες κορυφαίες ομάδες θα εργαστούν για να βελτιώσουν τα δικά τους μονοθέσια. Στη McLaren δεν χρησιμοποίησαν όλες τις αναβαθμίσεις που είχαν μαζί τους στην Κίνα. Φυσικά, στην Τουρκία θα χρησιμοποιήσουν περισσότερες, αν όχι όλες, μαζί με άλλες που πιθανόν να έρθουν από το Woking. Σίγουρα ο προβληματισμός στο Maranello είναι μεγάλος.

[Πηγή: espnf1]

 • Mika

  Sth Tourkia re sy, poia Tourkia????
  :D :D
  O tonos sto ki mana mou!!!
  :P

 • jon

  για φέτος δεν συζητάμε καν για νίκη …κάθε πέρυσι και καλύτερά θα λέμε . το νου σου με το ποδήλατο εκεί που θα γυροφερνεις και με την θολούρα που έχεις μη φας καμιά κολοτουμπα και μησεροθεις

 • Ανδρέας-Αλόνσο

  Α καλά,κατάλαβα,δηλαδή τίτλο να μην περιμένουμε…τεσπα δεν πειράζει οδηγάρα κάνε ότι καλύτερο μπορείς,κάποιες νίκες σίγουρα θα τις φέρει ο ισπανός.

 • Ανδρέας-Αλόνσο

  Το πρωτάθλημα του 2011 ξεκίνησε αλλά η φερράρι δεν εμφανίστηκε ποτέ σε αυτή την έναρξη…δεν ξέρω τι έγιναν οι φανταστικές ιδέες που μας έλεγαν ότι θα εισάγουν στο μονοθέσιο και η καλή απόδοση του χειμώνα….απ ότι φαίνεται ήταν αποκύημα της φαντασίας και ο αλόνσο το μεγάλο θύμα αυτή της σπαγγετοκουλτούρας που τρώει σαν το σαράκι αυτή την ομάδα μέρα με τη μέρα,εβδομάδα τη βδομάδα,μήνα το μήνα,χρόνο το χρόνο……πλέον το καράβι που λέγεται φρενάρι πλέει ακυβέρνητο,ο ντομενικάλι ψάχνει τις σωστικές λέμβους,ο καπετάνιος (μοντετσέμολο) κάθεται στην καμπίνα του και το βλέπει να βουλιάζει και οι μηχανικοί τα έχουν παρατήσει και πηδάνε στη θάλασσα……χρέη καπετάνιου μέχρι την τελευταία στιγμή που θα βουλιάξει ανέλαβε ο αλόνσο που δεν τα παρατάει ποτέ,ούτε πέρσι που βούλιαζε η ομάδα την πήρε από το χέρι και σχεδόν την έσωσε,αλλά ο υποπλοίαρχος τότε dyer έδωσε μια στην καρδάρα και την έστειλε στη θάλλασα…….ενώ και ο μάσσα παίρνει ενεργό ρόλο φέτος,σαν υποπλοίαρχος δίπλα στον καπετάν-αλόνσο,μιας και ο βραζιλιάνος το παλεύει πολύ το πράγμα……ένα καράβι που βουλιάζει και το χειρότερο;;;…χωρίς να γίνεται τίποτα από μεριάς του πληρώματος…….