Ο Fernando Alonso με τον τεχνικό διευθυντή της Ferrari, Aldo Costa

Μπορεί μέχρι το επόμενο Grand Prix στην Τουρκία να μεσολαβούν σχεδόν 3 εβδομάδες, ωστόσο ο Fernando Alonso πιστεύει ότι η Ferrari δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα. Ο Ισπανός ισχυρίζεται ότι η ιταλική ομάδα θα πρέπει τουλάχιστον να κλείσει λίγο τη διαφορά που τη χωρίζει από την Red Bull και τη McLaren.

Ρεαλιστικά, δεν περιμένω να δω μια Ferrari ικανή να νικήσει την Red Bull ή τη McLaren στην Τουρκία. Αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς.

Η Red Bull είναι ακόμα μπροστά. Το αυτοκίνητό μας ήταν ίδιο, αεροδυναμικά και μηχανικά, όπως ήταν στη Μαλαισία. Η Mercedes και η McLaren είχαν αναβαθμίσεις, και ίσως γι’ αυτό ήταν καλύτερες. Πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε τον πυρήνα του δικού μας προβλήματος και να βελτιωθούμε από εκεί.

Στην Τουρκία θα έχουμε κάποιες βελτιώσεις, αλλά οι ομάδες δεν θα κάνουν διακοπές, οπότε δεν μπορείς να περιμένεις να αλλάξουν πολύ οι βαθμολογίες. Προσωπικά, θα κάνω ένα διάλειμμα, καθώς είμαι ήδη έναν μήνα μακριά από το σπίτι μου. Θα κάνω βόλτα με το ποδήλατό μου και θα καθαρίσει το μυαλό μου.

Η ανάγκη για βελτίωση της 150° Italia είναι μεγάλη. Το ιταλικό μονοθέσιο θα έχει μερικές αναβαθμίσεις στην Κωνσταντινούπολη, αλλά, όπως λέει και ο “El Nano”, και οι άλλες κορυφαίες ομάδες θα εργαστούν για να βελτιώσουν τα δικά τους μονοθέσια. Στη McLaren δεν χρησιμοποίησαν όλες τις αναβαθμίσεις που είχαν μαζί τους στην Κίνα. Φυσικά, στην Τουρκία θα χρησιμοποιήσουν περισσότερες, αν όχι όλες, μαζί με άλλες που πιθανόν να έρθουν από το Woking. Σίγουρα ο προβληματισμός στο Maranello είναι μεγάλος.

[Πηγή: espnf1]