Ο CEO της Fiat και της Chrysler, Sergio Marchionne, φαίνεται ότι δέχεται πιέσεις από τραπεζίτες να βάλει την Ferrari στο χρηματιστήριο ώστε να μειώσει τα χρέη του ομίλου και να βελτιώσει την πιστοληπτική της ικανότητα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ισχυρός άνδρας της Fiat SpA δήλωσε στους τραπεζίτες ότι η αξία της Ferrari ξεπερνά τα 5 δις ευρώ, ποσό μεγαλύτερο κατά 2 δις ευρώ, από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Ferrari ήταν η πιο επικερδής φίρμα του ομίλου, με τα κέρδη της εταιρείας προ τόκων για το 2010 να παρουσιάζουν αύξηση 23%, τα οποία ανήλθαν σε 302 εκατ. ευρώ, με έσοδα 1.92 δις ευρώ. Το ποσό αυτό των 5 δις αντιστοιχεί στο 63% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της Fiat, η οποία έχει στην κατοχή της πλέον το 30% της Chrysler, με στόχο να κατέχει το 46% έως τον Ιούνιο, καθώς και την Alfa Romeo, Lancia και Maserati.

Συνέχεια βλέπω την Ferrari ως μια ιερή εμπορική μάρκα, και οι ιερές μάρκες είναι περίεργες. Ξέρω ότι μπορώ να προβώ σε δημόσια προσφορά μετοχών της Ferrari οποιαδήποτε στιγμή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σχετικό αυτή τη στιγμή πάνω στο γραφείο μου, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου από την έδρας της Fiat στο Τορίνο.

[Πηγή: Bloomberg]

οποιαδήποτε στιγμή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πάνω στο γραφείο μου.”