Ο Fernando Alonso ήταν από τις θετικές εκπλήξεις στον αγώνα της Τουρκίας. Η 150° Italia είχε πολύ καλό ρυθμό στον αγώνα και ήταν το 2ο ταχύτερο μονοθέσιο, πίσω από την RB7 και μπροστά από την MP4-26. Ο Ισπανός πίεσε σκληρά σε όλο τον αγώνα, προσπέρασε τον Webber, όμως στο τέλος έχασε τη 2η θέση από τον Αυστραλό, καθώς ο οδηγός της Red Bull φορούσε πιο φρέσκα ελαστικά. Το αποτέλεσμα τον άφησε ικανοποιημένο, και μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε:

Είμαι ευχαριστημένος με το σημερινό αποτέλεσμα, το οποίο είναι προϊόν 3 εβδομάδων σκληρής δουλειάς από όλη την ομάδα στο Maranello και στην πίστα αυτό το Σαββατοκύριακο. Δεν ξεκινήσαμε το Grand Prix με το δεξί, αφού είχαμε αρκετά προβλήματα την Παρασκευή, αλλά προχωρήσαμε και σήμερα ήταν εξαιρετικό που μπορούσα να παλέψω για τις πρώτες θέσεις. Ήμασταν τόσο κοντά στο βάθρο στην Μαλαισία και στην Κίνα και σήμερα καταφέραμε να ανέβουμε σε αυτό, αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα. Πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεδομένου της έναρξης της σεζόν, ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Οι επόμενοι 3 ή 4 αγώνες θα είναι καθοριστικής σημασίας. Κατά 99% δεν θα μπορούσα να ανταγωνιστώ τον Vettel, αλλά το υπόλοιπο 1% έφυγε όταν έμεινα κολλημένος πίσω από τον Rosberg για πολλή ώρα. Ίσως θα μπορούσα να τον δυσκολέψω, αναγκάζοντάς τον να πιέσει ακόμα περισσότερο. Στο τέλος, ο Webber με πέρασε, επειδή είχε το πλεονέκτημα ενός φρέσκου σετ ελαστικών, ενώ εμένα δεν μου είχαν μείνει. Ξέρω ότι είναι περίεργο να πρέπει να σταματήσεις 11 γύρους πριν από το τέλος, αλλά ήταν δύσκολο να κρατήσω το αυτοκίνητο εντός πίστας και υπήρχε ο κίνδυνος να καταστρέψουμε τα πάντα. Υπάρχουν περισσότερες προσπεράσεις, αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με τη διαφορετική συμπεριφορά των ελαστικών και όχι με την κινούμενη πίσω πτέρυγα. Είναι αλήθεια ότι η διαφορά στην κατάταξη είναι πολύ μεγάλη, αλλά υπάρχουν ακόμα τόσοι πολλοί βαθμοί να μαζέψουμε. Δεν χρειάζεται να τα παρατήσουμε.

[Πηγή: Ferrari]