Video: Έτσι δοκιμάζει η Boeing τα φρένα του τεράστιου Jumbo 747-8

Σχετικά άρθρα

Δεν συνηθίζουμε να βάζουμε τέτοια video στο Autoblog αλλά αυτό τράβηξε την προσοχή μου, και κάπως μπορείς να πεις ότι σχετίζεται με αυτοκίνητα. Η Boeing, η γνωστή κατασκευάστρια εταιρία αεροπλάνων έδωσε ένα video για το πως φρενάρει το θηριώδες Jumbo 747-8 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Φορώντας carbon κεραμικά φρένα το 747-8 ετοιμάζεται να απογειωθεί με τα ρεζερβουάρ γεμάτα, κάνοντας το να ζυγίζει περισσότερο από 440 τόνους. Με τα φρένα του εντελώς φθαρμένα, το αεροπλάνο επιταχύνει πλήρως στα 320 χλμ/ώρα όπου ο πιλότος προσπαθεί να σταματήσει το αεροπλάνο μόνο με τα φρένα.

Σε κανονικές συνθήκες, ο πιλότος εκτός από τα φρένα θα έβαζε τους κινητήρες σε αντίστροφή ώση για να φρενάρει το αεροπλάνο, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται στο σημείο σε 3 λεπτά ώστε να σβήσουν πιθανή φωτιά. Στο τεστ, το αεροπλάνο φρενάρει μόνο με τα φρένα του από τα 320 χλμ/ώρα στα 0 με τους πυροσβέστες να αναλαμβάνουν να σβήσουν τα πυρακτωμένα φρένα (τα οποία έπιασαν θερμοκρασία έως 1.400º C) μετά από 5 λεπτά.

http://www.youtube.com/watch?v=am392XmYBps

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...