Vettel: Η McLaren και ο Lewis μας δυσκόλεψαν πολύ

Σχετικά άρθρα

Η νίκη του Sebastian Vettel στην Ισπανία ήταν πανάξια, αλλά ταυτοχρόνως και η πιο δύσκολη της χρονιάς για τον Γερμανό. Ο οδηγός της Red Bull τερμάτισε μόλις 0.6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Lewis Hamilton και παραδέχθηκε πως ο Βρετανός τον δυσκόλεψε πολύ.

Ήταν αρκετά δύσκολο. Στην αρχή του αγώνα πίστεψα ότι έκανα μια καλή εκκίνηση, δεν κατάλαβα από που ήρθε ο Fernando. Ξεκίνησε πίσω μου, 16 μέτρα πίσω μου, και ήδη στα μισά της ευθείας ήταν δίπλα-δίπλα. Πήγε από την εσωτερική του Mark κι εγώ πήγα από την εξωτερική, έτσι ήταν στην κορυφή μετά από την πρώτη στροφή. Δεν μπορούσαμε να πάμε τόσο κοντά ώστε να χρησιμοποιήσουμε το DRS, αλλά τον περάσαμε με το pit stop. Αρκετά νωρίς, ο καθένας σπατάλησε τα μαλακά ελαστικά και για τον υπόλοιπο μισό αγώνα μας είχαν απομείνει τα σκληρά ελαστικά.

Τα McLaren έδειχνα πολύ δυνατά. Έμειναν έξω περισσότερο, όντας σε διαφορετική στρατηγική, η οποία τους έφερε μέχρι και δεύτερους πίσω μας. Από κει, ήξερα όταν θα ήμασταν πολύ, πολύ κοντά. Στους 10 τελευταίους γύρους ένιωσαν όπως και στην Κίνα. Τα ελαστικά μου τελείωναν και προσευχόμουν το ίδιο να πάθει και ο Lewis, καθώς πλησίασε και έμοιαζε πολύ πιο γρήγορος, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι. Στο τέλος των ευθειών ήταν στους καθρέφτες μου, οπότε δεν ήξερα αν πρέπει να αμυνθώ ή όχι. Ήταν πολύ κοντά, αλλά στους δύο τελευταίους μπορούσα να το ελέγξω. Το KERS δούλευε και δεν δούλευε, πράγμα που σημαίνει ότι έπαιζα πολύ με την κατανομή της πέδησης.

Η McLaren και ειδικά ο Lewis μας δυσκόλεψαν πολύ. Ανακουφίζεσαι πολύ όταν περνάς την γραμμή και ξέρεις ότι το έκανες, έτσι είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος. Ήταν ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα και μετά από την επιβεβαίωση από τις κατατακτήριες ότι είμαστε δυνατοί, αλλά, όπως περιμέναμε, η McLaren και η Ferrari μας δυσκόλεψαν και πιέσαμε σκληρά. Είμαι πολύ χαρούμενος.


[Πηγή: Red Bull Racing | Photo copyright: Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...