Αν και ακόμη τίποτα δεν είναι επίσημο η Audi φαίνεται ότι καταργεί τον θηριώδη V12 κινητήρα πετρελαίου που φορά το Q7 για τον λόγο ότι δεν πάει καλά σε πωλήσεις, αλλά και ότι της χαλάει την οικολογική εικόνα που θέλει να περάσει τελευταία. Ταφόπλακα στον κινητήρα έβαλε και η απόφαση να μην τοποθετείτε αυτός ο κινητήρας στα αγωνιστικά πρωτότυπα του Le Mans Series αφού αυτά πλέον φοράνε V6 κινητήρια σύνολα.

Παρόμοιες κινήσεις έχουνε κάνει παλαιότερα τόσο η BMW όσο και η Mercedes-Benz οι οποίοι αντικατέστησαν του V8 κινητήρες με νέα εξακύλιδρα πετρελαιοκίνητα μοτέρ. Η Audi έχει ήδη στη γκάμα της τον νέο 3.0-λιτρο TDI V6 που τοποθετήθηκε στο νέο A6 και αποδίδει 313 άλογα με τις φήμες να θέλουν να ετοιμάζει έναν V8 ο οποίος θα μπορεί να αποδώσει 400+ άλογα και ίσως θα τοποθετηθεί στα πετρελαιοκίνητα S6 και S7.

Η έκδοση Q7 V12 TDI δεν πρόκειται να καταργηθεί στα σύντομα, αλλά θα συνεχίσει την εμπορική του καριέρα έως ότου παρουσιαστεί η επόμενη γενιά του Q7. Να θυμίσω ότι ο V12 κινητήρας έχει χωρητικότητα 6.0-λίτρων και αποδίδει 500 άλογα με 1.000 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5.5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Το 2008 μάλιστα ο κινητήρας είχε μπει και πάνω στο πρωτότυπο Audi R8 V12 TDI το οποίο τελικά δεν πέρασε στη παραγωγή.[Πηγή: omniauto.it]