Αλλαγή δεδομένων για Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Φαίνεται πως η ημερομηνία που θα διεξαχθεί το Grand Prix του Μπαχρέιν δεν είναι καθόλου σίγουρη. Η FIA είχε ανακοινώσει ότι ο αναβληθέντας αγώνας του Σακχίρ θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνία που κατείχε μέχρι πριν ο παρθενικός αγώνας της Ινδίας. Έτσι, η σεζόν θα επεκταθεί, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στις ομάδες, καθώς θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη εξαιρετικά φορτωμένο τους πρόγραμμα.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της FOTA, οι ομάδες έστειλαν επιστολή στη FIA και τη FOM, στην οποία εκφράζουν τις απόψεις τους, οι οποίες είναι αντίθετες. Όμως, προς έκπληξή μας, αντίθετες δεν είναι μόνο οι ομάδες. Στροφή στις απόψεις του και τα λεγόμενά τους έκανε και ο CEO της Formula 1, Bernie Ecclestone! Φυσικά, ο Βρετανός θέλει να γίνει ο αγώνας. Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει; Η ημερομηνία. Ο 80χρονος θεωρεί ότι είναι καλύτερο στις 30 Οκτωβρίου να γίνει ο αγώνας στην Ινδία και αν η κατάσταση στο Μπαχρέιν αλλάξει, το Grand Prix στο κρατίδιο του περσικού κόλπου να είναι το τελευταίο αυτής της σεζόν. Ωστόσο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναδούμε αγώνα στην έρημο του Σακχίρ το 2012, καθώς στους Times του Λονδίνου δήλωσε:

Ακούσαμε τις αναφορές της FIA και λένε ότι συνολικά δεν υπάρχουν προβλήματα στο Μπαχρέιν. Αλλά αυτό δεν το ακούω και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε ιδέα για το τι θα συμβεί. Το καλύτερο θα ήταν να μεταφέρουμε το Μπαχρέιν στο τέλος της σεζόν και, αν τα πράγματα είναι είναι ασφαλή και καλά, τότε είμαστε εντάξει, μπορούμε να πάμε. Αν δεν είναι, τότε δε θα πάμε και δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τα λεφτά δεν κάνουν καμία διαφορά. Το θέμα δεν είναι τα λεφτά. Αν οι συνθήκες είναι καλές για αγώνα, αυτό είναι το θέμα. Μπορούμε να αλλάξουμε την 30η Οκτωβρίου με μια ψηφοφορία με φαξ, αν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό μπορεί να γίνει, και μάλιστα γρήγορα.


[Πηγή: Times, Press Association | Photo copyright: AP Photo/Hasan Jamali]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...